نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی زیر نام «هفته‌ی صنعت» در کابل گشایش یافت. این نمایش‌گاه از سوی وزارت صنعت‌ و تجارت، اتاق‌‌ صنایع و معادن افغانستان و مرکز نمایش‌گاه‌های بین‌المللی افغانستان، به هدف پشتیبانی از تولیدات داخلی برگزار شده است و تا شش روز ادامه می‌یابد.

قدرت‌الله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که این نمایش‌‌گاه زمینه را برای فروش و بازاریابی محصولات داخلی فراهم خواهد کرد.

او می‌افزاید: «در این نمایش‌گاه تولیدات داخلی مانند قالین، سنگ مرمر ، لبنیات، نوشیدنی، سیخ گول، مواد تعمیراتی، وسایل تخنیکی، تجهیزات بهداشتی، سامان‌آلات و دیگر تولیدات داخلی به نمایش گذاشته شده است. از کشور ایران نیز یک تعداد شرکت‌ها، ماشین‌آلات و تولیدات شان را به نمایش گذاشته اند.»

در سوی دیگر، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، با تأکید بر پشتیبانی همه‌جانبه از صنعت‌کاران و تولیدات داخلی، می‌گوید که افغانستان ظرفیت تبدیل‌شدن به مرکز مهم اقتصادی و صنعتی در منطقه را دارد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «تقویت صنعت برای اشتغال‌زایی و تولید ناخالص داخلی، اهمیت بالایی دارد. برای رشد صنعت، دست‌رسی به فن‌آوری جدید علمی و نیروی کاری متخصص مهم است که خوش‌بختانه، افغانستان دارای عواملی مهم برای تولیدات است و می‌تواند به عنوان مرکز مهم صنعتی در منطقه تبدیل شود.»

حنفی، در این نمایش‌گاه از بازرگانان داخلی و بیرونی، می‌خواهد که به آسیب‌دیدگان سیلاب‌های روز جمعه در ولایت‌های گوناگون کمک کنند.

در نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی هفته‌ی صنعت، محصولات داخلی و بیرونی در ۵۰۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که از این میان، ۲۰۰ غرفه به زنان و ۱۵ غرفه به بازرگانان ایرانی اختصاص یافته است.

شماری از صنعت‌کاران و بازرگانان در مراسم گشایش این نمایش‌گاه، خواستار توزیع هرچه زودتر زمین برای کارخانه‌های تولیدی شان اند.

شیرباز کمین‌زاده، رییس اتاق صنایع و معادن افغانستان، می‌گوید که توزیع زمین سهولت‌ها را به صنعت‌کاران ایجاد می‌کند و تولیدات داخلی را افزایش می‌دهد.

 او می‌افزاید: «در گذشته ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کارخانه داشتیم؛ اکنون ۶۰۰۰ کارخانه داریم و در ۶۸ سکتور به خودکفایی رسیده‌ایم. از امارت اسلامی می‌خواهیم که برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها، به صنعت‌کاران زمینه‌ را فراهم کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از غرفه‌دران که محصولات شان را در این نمایش‌گاه به نمایش‌ گذاشته اند، می‌گویند که نبود بازار برای فروش محصولات شان، آنان را با مشکل روبه‌رو کرده است و برگزاری این گونه نمایش‌گاه‌ها، می‌تواند میزان فروش محصولات شان را افزایش دهد.

فوزیه، یکی از غرفه‌داران در نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی هفته‌ی صنعت، می‌گوید: «در تولید مواد غذایی ۱۲ خانم؛ اما در صنایع دستی ۲۰ خانم با ما کار می‌کنند؛ هیچ فروش نداریم؛ اما در نمایش‌گاه‌ها خوب‌تر است؛ بلندبودن مالیات و کم‌بود مواد خام کار ما را سخت کرده است.»

قربان‌علی، دیگر غرفه‌دار، نیز می‌گوید: «نمایش‌گاه برای ما مفید واقع می‌شود؛ خریدار پیدا می‌شود؛ کار ما نیم شده است. مشکل ما همین است که مواد اولیه، کارتن و بازار فروش نیست.»

مسئولان وزارت صنعت و تجارت نیز، می‌گویند که پیش از این، با برگزاری نمایش‌گاه‌های ملی و بین‌المللی، ده‌ها قرارداد میان بازرگانان داخلی و خارجی به ارزش میلیون‌ها دالر به امضا رسیده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: