نمایش‌‌گاه مشترک چهار‌روزه میان افغانستان و ایران زیر نام «نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی انترکانتیننتال» به هدف شریک‌سازی تجربه‌ها میان بازرگانان افغان و ایران و افزایش دادوستد بازرگانی میان دو کشور، در کابل گشایش یافت.

فاروق عزیزی، مشاور ارشد وزارت صنعت و تجارت، در مراسم گشایش این نمایش‌گاه، می‌گوید که امارت اسلامی از طریق برگزاری نمایش‌گاه‌های مشترک با ایران، می‌خواهد میزان دادوستد بازرگانی با این کشور را افزایش دهد.

او می‌افزاید: «در سفر اخیر ملا برادر به ایران، تفاهم‌نامه‌ای بزرگی میان دو کشور امضا شد که بیش‌تر روی مسائل بازرگانی بود تا بتوانیم تجارت با ایران را افزایش دهیم؛ بخشی از این تعهدات برگزارشدن نمایش‌گاه‌ها است که بازرگانان دو کشور هم‌دیگر را بشناسند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی انترکانتیننتال، محصولات و تولیدات افغانستان و ایران در ۶۲ غرفه به نمایش گذاشته شده که از این میان، ۲۴ غرفه‌ی آن به بارزگانان ایران اختصاص یافته است.

در سوی دیگر، مهدی جلالی، نماینده‌ی خانه‌ی صنعت، معدن و تجارت ایران، می‌گوید که بازرگانان ایران در تجارت و ترانزیت با افغانستان، با مشکلات بسیاری روبه‌رو اند.

او می‌افزاید: «مشکلات در بخش گمرک زیاد است؛ در خدمات لوژستیکی هزینه‌ زیاد است؛ اگر کم نشود، این خدمات کم می‌شود. ما مشکل آزمایش‌گاه‌های مشترک در مرز داریم؛ ما آماده‌ی هم‌کاری هستیم؛ باید زمینه به ما ایجاد شود.»

شماری از بازرگانان ایران که محصولات شان را در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته اند، می‌گویند که به هدف آشنایی بیش‌تر با بازرگانان افغان، اعتمادسازی میان دو طرف و سهم‌گرفتن به سرمایه‌گذاری در افغانستان، محصولات شان را در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته اند.

شکیبا امیدی، غرفه‌دار، می‌گوید: «در سفری که به افغانستان داشتیم، برخی مشکلات وجود داشت؛ در بخش‌ تجهیزات پزشکی نیازمندی وجود داشت؛ هم ژنراتورهای برقی و هم ماشین‌های تولید اکسیژن. ما می‌خواهیم این نیازمندی‌ها را برطرف کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بیکزاد، دیگر غرفه‌دار، نیز می‌گوید: «هدف ما ارائه‌ی توان‌مندی‌ها بود؛ پرزه‌های ریلی داریم؛ می‌خواهیم با هم‌کاری بازرگانان افغان، در پروژه‌های مشترک کار کنیم.»

محمد امیدی، عضوی از هیئت ایرانی در این نمایش‌گاه، نیز می‌گوید: «اطلاع‌رسانی از این نمایش‌گاه کم‌تر بوده است؛ باید بیش‌تر شود که شرکت‌های بیش‌تری تشویق شوند؛ حضور زنان به خصوص در تجارت باید بیش‌تر شود.»

ایران اکنون بزرگ‌ترین شریک بازرگانی افغانستان است. به گفته‌ی مسئولان در وزارت صنعت و تجارت افغانستان، میزان دادوستد بازرگانی با ایران در حال افزایش است و با آغاز سال آینده‌ی خورشیدی، دادوستد بازرگانی افغانستان در بندرگاه‌های ایران از ۱۶ ساعت به ۲۴ ساعت افزایش می‌یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: