نمایش‌گاه سه‌روزه‌ی ترکمن_افغان، امروز (دوشنبه، ۱۴ حوت/۴ مارچ) با حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان، سفیران کشورهای منطقه و جهان به ‌شمول بیش از ۳۰۰ بازرگان افغان در شهر عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان، گشایش یافت.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست، در هنگام گشایش این نمایش‌گاه گفته که سکتور تجارت افغانستان با اشتراک در این گونه نشست‌های تجاری و نمایش‌گاه‌های بین‌المللی، در تلاش تبدیل‌شدن افغانستان به مرکز تجارت بین‌المللی و چهارراه تجارت منطقه‌ای است.

نورالدین عزیزی، افزوده است: «جای خوش‌حالی است که امروز شاهد افتتاح و برگزاری نمایش‌گاه ترکمن_افغان هستیم؛ این برنامه‌ها در آینده‌ ادامه پیدا کرده و باعث نزدیکی دو کشور، گسترش روابط تجاری دو ملت و افزایش تجارت و نزدیکی سکتور خصوصی دو کشور می‌شود.»

در همین حال، آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، به سلام‌وطندار می‌گوید که در این نمایش‌گاه، ۷۵ غرفه به افغانستان اختصاص داده شده و قرار است در این غرفه‌ها، فرآورده‌ها و تولیدات ۱۸ سکتور به نمایش گذاشته شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «نمایش‌گاه ترکمن_افغان به رهبری وزارت صنعت و تجارت و با اشتراک بیش از ۳۰۰ تجار و صنعت‌کار افغان از داخل و بیرون کشور، امروز در عشق‌آباد افتتاح شد. در این سفر توافق‌نامه‌های B2b و G2b نیز صورت خواهد گرفت. ۷۵ غرفه‌ محصولات و تولیدات افغانی را به نمایش می‌گذارند؛ ۱۵ شرکت از بازرگانان زن نیز است. قرار است فرآورده‌هایی از ۱۸ سکتور در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته شود.»

به گفته‌ی سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، قالین، زعفران، سنگ‌های گران‌بها و نیمه‌ گران‌بها، میوه‌های خشک و تازه، محصولات کشاورزی و صنایع دستی زنان، از مهم‌ترین اقلام افغانستان است که در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته شده است.

از میان ۷۵ غرفه‌ی مربوط افغانستان، ۱۵ غرفه‌ی آن به بازرگانان زن از افغانستان اختصاص یافته است؛ اما شماری از زنان تجارت‌پیشه در کابل، می‌گویند که افزایش وضع محدودیت‌ها در برابر کار زنان، بازار آنان را بی‌رونق کرده است.

حسنا و صالحه، دو زن تجارت‌پیشه در کابل، می‌گویند که در شهر کابل بازار برای فروش صنایع دستی زنان، اندک است.

حسنا، می‌گوید: «بازارهای کلیدی که در آن جا زنان می‌توانند تجارت وسیع داشته باشند؛ مثل شهرنو کابل، کوته‌‌ی سنگی و لیسه‌ی مریم و فروش‌گاه‌های بزرگ، در این ساحات برای شان محدودیت وجود دارد. جوازگرفتن سخت است؛ مالیه‌ی سالانه‌ی آن را با فروشاتی که داریم، پرداخت نمی‌توانیم. اشتراک در نمایش‌گاه‌های داخلی  تنها ورود برای زنان است؛ زنان مستقل نیستند که از آن خریداری کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

صالحه، نیز می‌گوید: «در بخش صنایع دستی هستم. لباس، زیورآلات و دستکول این‌ها را می‌سازیم. محدودیت‌هایی که به ما ایجاد شده، نمی‌توانیم کاروبار خود را رونق بدهیم. در برگزارشدن نمایش‌گاه خیلی سخت‌گیری به وجود آمده است؛ اجازه نمی‌دهند که بیایند و خریداری کنند؛ بازار خاصی وجود ندارد.»

با این حال، جان‌آقا نوید، سخن‌گوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، اشتراک بازرگانان افغان در نمایش‌گاه ترکمن_افغان را برای بازاریابی جهانی محصولات و فرآورده‌های افغانستان، بااهمیت می‌خواند.

او می‌گوید: «برگزاری این گونه نمایش‌گاه‌ها و کنفرانس‌ها، ارزش بالا دارد؛ برای بازاریابی محصولات افغانستان، دارایی اهمیت است. این گونه نمایش‌گاه‌ها بهتر است بیش‌تر برگزار شود تا کالاها بتواند در این بازارها رقابت و در کشورهای بیرونی بازار پیدا کند.»

نمایش‌گاه ترکمن_افغان تا روز چهارشنبه‌ی هفته‌ی روان ادامه دارد. گفتنی است که سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست، روز جمعه‌ی گذشته در رأس یک هیئت برای گشایش این نمایش‌گاه به ترکمنستان رفته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: