امارت اسلامی، دومین هیئت اقتصادی خود را در جریان یک هفته‌ی گذشته به ترکمنستان اعزام کرده است. در ترکیب هیئت تازه‌‌ی امارت اسلامی به ترکمنستان که ریاست آن را نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت برعهده دارد، مقام‌های اداره‌های دولتی و سکتور خصوصی نیز حضور دارند.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که نمایندگانی از ۱۷ سکتور خصوصی در این سفر او را هم‌راهی می‌کنند و در جریان این سفر، کنفرانس تواصل بازرگانی ترکمن_افغان افتتاح و نمایش‌گاه تولیدات افغانستان در ترکمنستان نیز، برگزار خواهد شد.

گفته شده‌ که در این نمایش‌گاه، تولیدات نزدیک به ۳۰۰ شرکت مرتبط به افغانستان، به نمایش گذاشته خواهد شد که از این میان، ۲۵۰ شرکت از داخل افغانستان شرکت کرده‌ که نزدیک به ۱۵ شرکت آن وابسته به زنان است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سرپرست وزارت صنعت و تجارت، در این باره می‌افزاید: «مسئولان بلندپایه‌ی ترکمنستان در خصوص تجارت، ترانزیت و حل مشکلات تجار ما و هم‌چنان یک نمایش‌گاه بزرگ داریم که تقریباً ۳۰۰ شرکت در آن هم‌راه ما هستند.»

نورالدین عزیزی، دیدار با مقام‌های ترکمنستان و بحث روی گسترش روابط بازرگانی و ترانزیتی میان افغانستان و ترکمنستان را از دیگر اهداف این سفر می‌خواند و تأکید می‌کند که تلاش خواهد کرد تا زمینه‌های ایجاد توازن در دادوستد بازرگانی با ترکمنستان فراهم شود.

بر اساس آخرین آمار وزارت صنعت و تجارت، اکنون در دادوستد بازرگانی دوجانبه، ترکمنستان ۴۵۰ میلیون دالر و افغانستان تنها حدود ۱۵۰ میلیون دالر سهم دارد.

در همین حال، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، این گونه سفرها را برای بهبود روابط بازرگانی و ترانزیتی افغانستان با دیگر کشورها، سودمند می‌خواند و اظهار امیدواری می‌کند که این تلاش‌ها بتواند چالش‌های سدراه بازرگانان افغان از جمله چالش دست‌رسی به ویزا را حل کند.

جان‌آقا نوید، سخن‌گوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «امیدوار هستیم که این سفر بتواند در روابط میان دو کشور مفید واقع شود به خصوص در روابط تجارتی میان دو کشور و هم‌چنان شرایط را برای به‌دست‌آوردن ویزا سهل‌تر بسازد تا دو کشور روابط تجارتی خوبی با یک‌دیگر داشته باشند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آگاهان مسائل اقتصادی نیز، تلاش‌ها برای بهبود روابط با ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه را، به سود افغانستان عنوان می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «داشتن روابط استراتژیک اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه، از اهمیت ویژه برخوردار است؛ چون هنوز تعزیرات و تحریم‌های اقتصادی بالای افغانستان پابرجاست.»

گفتنی است که پیش از این نیز، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی، در آغاز هفته‌ی گذشته در رأس یک هیئت به ترکمنستان سفر و با مقام‌های این کشور روی هم‌کاری‌های ترانزیتی و اقتصادی دوجانبه گفت‌وگو کرده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: