مسئولان در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، امروز در برنامهی حسابدهی دولت به ملت، میگویند که هماکنون کار ۳۲ پروژهی جامعهی جهانی در بخش محیط زیست در افغانستان، متوقف است.
به گفتهی مسئولان در این اداره، با این که افغانستان در بخش انتشار گازهای گلخانهای سهم اندکی دارد؛ اما ششمین کشور متأثر از تغییرات آبوهوایی در جهان است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
مسئولان در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، با این که تأکید دارند تا کنون تلاشهای شان برای تطبیق پروژههای جامعهی جهانی به دلیل بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی از سوی جهان، نتیجه نداده است؛ اما با آن هم آنان از جهان انتظار دارند که بدون درنظرگرفتن مسائل سیاسی، این پروژهها را تطبیق کند.
روحالله امین، رییس تغییرات اقلیم در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، در بارهی پروژههایی که هماکنون کار آن در افغانستان متوقف است، میگوید: «تنها از صندوق اقلیم حدود ۱۴ پروژهی ما به حالت تعلیق است. از تسهیلات جهانی محیط زیست ۱۵ پروژه، از صندوق سازگاری هم دو پروژه؛ یعنی در مجموع ۳۲ پروژه در حال حاضر به حالت تعلیق قرار دارد.»
با این همه، مسئولان در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، مدعی اند که در یک سال گذشته تماسهای بسیاری با کنوانسیونهای بینالمللی در بخش محیط زیست برقرار کرده که در نتیجهی این تماسها، آنان توانسته اند قناعت جامعهی جهانی را در بخش تطبیق دو پروژهای که در حالت تعلیق قرار داشت، بگیرند و همین گونه تعهد مالی به ارزش ۳۰ میلیون دالر را به دست بیاورند.
حافظ عزیزالرحمان، سرپرست ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، میافزاید: «در یک سال گذشته ما توانستیم از صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست تعهد مالی به ارزش ۳۰ میلیون دالر را بگیریم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مسئولان در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، استفاده از جنگافزار و بمبها در جریان سالهای گذشته از سوی کشورهای دیگر به افغانستان را، یکی از علتهای تغییرات آبوهوایی در افغانستان میخوانند و از جهان خواستار پرداخت غرامت در این بخش به افغانستان اند.
این در حالی است که افغانستان در یک سال گذشته به دلیل نداشتن حکومت مشروع نزد جامعهی جهانی، از شرکت در نشست جهانی تغییرات اقلیمی در مصر محروم مانده بود.