مسئولان در اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گویند که برای پیش‌گیری از گشت‌وگذار موترهای دودزا در شهر کابل، یک کمیته ایجاد شده است و از این پس، برای موترهای دودزا اجازه‌ی گشت‌وگذار داده نخواهد شد.

فرید فرهنگ، سخن‌گوی اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید: «توصیه و اطلاعیه داده‌ایم که موترهایی که انجن‎‌هایش خراب است و پیش از این که به کابل بیاید، ترمیم شود و نیز موترهایی که دودزا استند، ترافیک کابل جواز سیر شان را می‌گیرد و فعالیت شان متوقف می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، مسئولان در ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، از رانندگان و صاحبان موترهایی که در جاده‌های شهر کابل موترهای شان گشت‌وگذار می‌کند، می‌خواهند که به موقع موترهای شان را ترمیم کنند؛ در غیر آن، موترهای شان متوقف و جواز سیر شان تا ترمیم کامل وسایط شان گرفته خواهد شد.

عبدالودود خیرخواه، مدیر پلان و پالیسی ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید که برای پیش‌گیری از گشت‌‌وگذار موترهای دودزا، تیم‌های نظارتی‌ شان را در مسیرهای منتهی به جاده‌های شهر کابل توظیف کرده اند.

آقای خیرخواه، می‌افزاید: «تیم‌های نظارتی در اطراف شهر کابل و جاده‌های منتهی به این شهر اند و تقریباً ۲۱ تن توظیف شده اند و هزاران موتر دودزا وجود دارد.»

از سویی هم، سیدقیوم هاشمی، کارشناس محیط زیست، موترهای دودزا را یکی از عامل‌های برجسته‌ی آلود‌گی هوا عنوان می‌کند و می‌گوید که موترهای دودزا، ابتلا به بیماری‌های چشم و سرطان را بیش‌تر می‎‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «اقدامات باید روی دست گرفته شود، نواقص تخنیکی موترها رفع شود و باید از استفاده‌ی مواد بی‌کیفیت در موترها جلوگیری شود.»

کارشناسان محیط زیست، هشدار می‌دهند که ادامه‌ی آلود‌گی هوا، می‌تواند پیامدهای مرگ‌باری را به دنبال داشته باشد.

مسئولان در ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌افزایند که در شهر کابل حدود شش هزار موتر گشت‌وگذار می‌کنند که از این میان، هزاران موتر دودزا اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: