با وجود این‌که طالبان هنوز برای شرکت در نشست استانبول چراغ سبز نشان نداده، اما آمریکا، ترکیه و دیگر هم‌کاران تلاش‌ها برای برگزاری این نشست را شدت بخشیده‌اند.

نشست استانبول دربارۀ صلح افغانستان که قرار بود ماه گذشتۀ میلادی آغاز و برگزار شود، به‌دلیل حاضرنشدن طالبان در این نشست، ترکیه مجبور شد نشست را به تأخیر بیندازد. یک مقام ارشد وزارت خارجۀ آمریکا به سلام‌وطندار می‌گوید که واشنگتن در حال تقویت دیپلماسی دربارۀ افغانستان است و می‌خواهد برای آیندۀ بهتر افغانستان، جامعۀ جهانی به گونۀ کامل در موضوعات مرتبط با افغانستان دخیل باشد.

او می‌گوید: «با گفت‌وگوهایی که با همسایه‌گان افغانستان داشتیم، همۀ آنان خواستار افغانستان باثبات و توام با صلح‌اند. آنان از جمهوری اسلامی پشتی‌بانی می‌کنند و به آن ارزش قایل‌اند و علاقه‌یی به برگشت دوبارۀ امارت اسلامی ندارند.»



زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ آمریکا برای صلح افغانستان در ارتباط با روند صلح افغانستان به تازه‌گی به ترکیه، پاکستان، هند و کشورهای آسیای میانه سفر کرده است. او روز سوم ماه می به کابل آمد و با مقام‌های دولت، سیاست‌مدران و رهبران جامعۀ مدنی دربارۀ مشارکت پایدار آمریکا با مردم افغانستان گفت‌وگو کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید 

در بیانیه‌یی که از سوی سفارت آمریکا به همین مناسبت پخش شده، آمده است: «حل‌وفصل مشکلات تنها از طریق گفت‌وگو می‌تواند به جنگ ۴۰ ساله در افغانستان پایان دهد.»

وزارت خارجۀ آمریکا در ۲۷ مارچ گفته بود که فعالیت‌های اخیر خلیل‌زاد برای تشویق طرف‌های افغانستانی به‌منظور تسریع گفت‌وگوهای صلح برای پایان جنگ بر تلاش‌های شریکان منطقه‌یی و بین‌المللی، استوار خواهد بود.

این سفرها در حالی انجام می‌شود که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که سربازانش را تا سپتامبر سال جاری از افغانستان بیرون می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید 

این مقام وزارت خارجۀ آمریکا می‌گوید که تمام نهادهای آمریکایی و سفارت این کشور در کابل به دیپلماسی خود برای فعالیت‌های بزرگ اقتصادی و بشردوستانه ادامه خواهند داد. این مقام آمریکایی به سلام‌وطندار می‌گوید که آمریکا از فعالیت‌های خود دربارۀ افغانستان منصرف نمی‌شود.

آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در ارتباط با نشست استانبول در مورد صلح افغانستان، ماه گذشته بیانیۀ ۱۴ ماده‌یی مشترک را منتشر کردند که در آن از تمام طرف‌های درگیر در افغانستان خواسته شده بود تا سطح خشونت‌ها را کاهش دهند.

این بیانیه از بررسی و تعیین سرنوشت افراد و نهادهای طالبان که در سال ۱۹۸۸ از سوی سازمان ملل تحریم شده بود، براساس قطع‌نامۀ ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل، اعلام پشتی‌بانی کرده است. در بیانیه آمده است: «اقدامات عملی برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌های مداوم برای پیش‌برد گفت‌وگوهای بین‌الافغانی از سوی طالبان بر بررسی این روند [تعیین سرنوشت افراد و نهادهای تحت تحریم طالبان] تأثیر مثبت خواهد داشت.»

این مقام آمریکایی می‌گوید که این فرصتی برای طالبان است تا در خصوص حل این موضوعات به میز گفت‌وگو برگردند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: