اسدالله سعادتی، معاون سیاسی شورای عالی مصالحۀ ملی هشدار می‌دهد، در صورتی که گفت‌وگوهای صلح نتیجه ندهد، آیندۀ تاریک و نامعلومی در انتظار افغانستان خواهد بود. او نسبت به برگزاری نشست استانبول پس از عید سعید فطر مشکوک است و می‌گوید، هنوز روشن نیست که طالبان در این نشست شرکت می‌کنند یا خیر.

به گفتۀ آقای سعادتی، برای رسیدن به صلح و ثبات، انتخابات و اعمال قدرت مهم است و بدون این موارد، صلح نیز معنا ندارد.

او می‌گوید: «فعلاً یک چشم‌انداز روشنی برای برگزاری یک نشست فیصله‌بخش، جدی و اساسی پیش‌روی ما نیست، اما مایوس هم نیستیم. تلاش ما این است که در ختم رمضان با یاری خداوند یک جلسۀ اساسی برگزار شود تا آن‌جا گام‌ها برداشته شود.»



از سوی دیگر، فروزان رسولی، معاون نهاد برابری برای صلح و مردم‌سالای با انتقاد از همه‌شمول‌نبودن هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت می‌گوید که رهبران برخلاف صلح‌خواهی مردم، بر حفظ قدرت تمرکز دارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ بانو رسولی، در گفتمان‌هایی که با بیش از هزار زن، متنفذان محلی، رهبران مذهبی و جوانان ۱۰ ولایت داشتند، همه خواستار اعمال فشار جامعۀ جهانی بر طالبان به هدف رسیدن به صلح شدند.

فروزان رسولی می‌افزاید: «همه طرف‌های درگیر و مخالف را تشویق به صلح بکنند، باید مکانیزم/سازوکار جهانی وجود داشته باشد که ضمانت و نظارت بر توافق‌نامۀ صلح را به‌ عهده داشته باشند و متخلف‌ها را مسئول قرار بدهند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

حسنا جلیل، معین پلان و پالیسی وزارت امور زنان نیز در این نشست می‌گوید که یگانه خواست زنان صلح و آشتی‌ست. به گفتۀ او، زنان به هیچ عنوانی حاضر به عقب‌گرد نیستند.

مسئولان نهاد برابری برای صلح و مردم‌سالاری نیز می‌گویند که زنان، متنفذان قومی، رهبران مذهبی و جوانان به هیچ عنوانی آمادۀ بازگشت به تاریخ سیاه گذشته نیستند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: