مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی حکومت سرپرست امارت اسلامی، امروز (یک‌شنبه، ۱۵ عقرب) در یک نشست خبری در مرکز رسانه‌های حکومت در باره‌ی سفرهای ولایتی شان به خبرنگاران معلومات دادند.

مخدوم عبدالسلام سعادت، معین وزارت کار و امور اجتماعی، در این نشست می‌گوید که سطح بی‌کاری در کشور به اندازه‌ای نیست که از سوی برخی از افراد مغرض در شماری از رسانه‌ها اعلام می‌شود.

آقای سعادت، تازه‌ترین گزارش کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ را که گفته است پس از روی‌کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی ۷۰۰ هزار تن شغل خود را از دست داده اند، نیز رد کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

به گفته‌ی معین وزارت کار و امور اجتماعی، آنان هم‌اکنون آمار دقیقی از بی‌کاران در کشور را ندارند؛ اما دلیل اصلی بی‌کاری کنونی از‌میان‌رفتن شماری از نهادهای فعال داخلی و خارجی است.

او می‌افزاید: «وزارت کار آمار دقیقی ندارد، اما ما می‌بینیم که شماری از افراد خارج رفته و بی‌کار شده اند و آن‌ها کسانی اند که در زمان استعمار وظیفه داشتند. وقتی استعمار پایان یافت، آنان نیز فکر کردند که روزی شان در این جا تمام شده است. به همین دلیل برخی از همین افراد نیز می‌گویند که بی‌کار شده اند یا می‌گویند اردو از بین رفته و مردم بی‌کار شده اند.»

در همین حال، معین وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید که آنان در سفر اخیر شان به نُه ولایت کشور برای والی‌ها، ولسوال‌ها و کارمندان اداری این ولایت‌ها، برنامه‌ی توسعه‌ای و آموزش‌های کوتاه‌مدت را به منظور توان‌مندسازی آن‌ها راه‌اندازی کرده اند.

او می‌افزاید که در مدت ۳۳ روز کاری به ۱۵۳۷ کارمند تازه مقررشده، در باره‌ی مسائل اداری، قانونی و حکومت‌داری معلومات داده شده‌ است.

مخدوم عبدالسلام سعادت، می‌گوید‌: «تمام والی‌ها، ولسوال‌ها و کارمندان اداری با علاقه‌ی زیاد در این برنامه‌ها شرکت کردند و علاقه داشتند تا اداره، قانون و اداره‌داری را بشناسند. از همه سپاس‌گزارم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، شماری از آگاهان به این باور اند که افرادی که به تازگی از سوی امارت اسلامی استخدام شده‌ اند و در شغل مورد نظر تحصیلات ندارند، برای آنان چنین برنامه‌های کوتاه‌مدت سودمند نیست.

محب شریف، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «خیلی مشکل است که شخصی که در یک بخش مرتبط با یک نهاد تحصیل نکرده، آن فرد در چنین برنامه‌های کوتاه‌مدت دو یا سه روزه توانایی پیدا کند، به هیچ وجه و این کار فعالیت‌های اداری حکومت را با تأخیر و مانع مواجه کرده است.»

این در حالی است که با به قدرت‌رسیدن دوباره‌‌ی امارت اسلامی، شماری از شهروندان شکایت دارند که شغل خود را از دست داده‌ و به جای آن‌ها در برخی از اداره‌های دولتی افرادی گماشته شده اند که تحصیلات عالی و تجربه کاری ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: