شماری از زنان زیر نام «جنبش اصلی زنان مقتدر افغانستان»، امروز (دوشنبه، ۹ عقرب) در واکنش به حذف زنان از اداره‌های دولتی و بازار کار کشور، در پارک شهر نو کابل گرد هم آمده و با به‌نمایش‌گذاشتن سندهای تحصیلی شان، می‌گویند که در بیش‌تر از یک سال گذشته، به زنان اجازه‌ی کار داده نشده است.‌

 متعرضان، از جامعه‌ی جهانی، می‌خواهند که زمینه‌ی کار را برای زنان در افغانستان فراهم کند.

مرغلی فقیرزی، یکی از معترضان، می‌گوید که در حکومت پیشین، کارشناس جندر در وزارت امور داخله بوده و دست‌‌آوردهای زیادی در بخش زنان در این وزارت، داشته است؛ اما با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، از وظیفه‌اش برکنار شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او، می‌افزاید که مادر پنج کودک است و در خانه‌ی کرایی زندگی می‌کند؛ اما به دلیل بی‌کاری، این روزها، در تأمین هزینه‌های زندگی با مشکل‌های زیادی روبه‌رو است. «مه اولاد دارم و سرپرست خانواده هم ندارم.»

الهه طارق، یکی دیگر از معترضان، می‌گوید که او و همسرش هر دو بی‌کار استند و به دلیل نادرای، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، با سختی‌های زیادی شب‌وروز شان را می‌گذرانند. او، می‌گوید: «خودم و همسرم در خانه بی‌کاریم. من ماستری دارم؛ اما به دلیل بی‌کاری، از فقر و ناداری رنج می‌برم.»

خانم طارق، در ادامه می‌گوید که «از جامعه‌ی جهانی می‌خواهیم، زمینه‌ی ‌کار را برای خانم‌ها فراهم کند.»

ذکیه سعادت، یکی دیگر از معترضان در این گردهم‌آیی، می‌گوید که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، خانه‌نشین شده و اکنون، با شرایط دشواری دست‌وپنجه نرم می‌کند. او، می‌گوید: «در یک سال پسین، زمینه‌ی کار برای زنان فراهم نشده و زنان از اجتماع حذف شده اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

خانم سعادت، می‌افزاید: «این جا جمع شدیم که ظرفیت زنان را به نمایش بگذاریم و جهان ببیند، که زنان افغانستان فراموش شده اند؛ ما از جامعه‌ی جهانی، می‌خواهیم که زمینه‌ی کار را برای زنان در افغانستان فراهم کند.»

این در حالی‌ است که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، زنان از بیش‌تر اداره‌های دولتی برکنار شده و زمینه‌ی کار در بیرون از این اداره‌ها نیز، برای شان محدود شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: