دایکندی، از ولایت‌های دورافتادۀ کشور است که بخش بزرگی از باشنده‌گان آن در روستاها و اطراف زنده‌گی می‌کنند و بنابر نبود امکانات و فقر، با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اما ام‌سال با گسترش کرونا در دایکندی بر شمار مشکلات‌ باشنده‌گان این ولایت افزوده شده است و شماری از بیمارانی که به این ویروس مبتلا شده‌اند، می‌گویند که اثرهای این ویروس پس از بهبودی هنوز هم در بدن‌شان دیده می‌شود و از این ناحیه رنج می‌برند.

سلیمه حسنی، باشندۀ دایکندی‌ست. او که تجربۀ۵ ابتلا به ویروس کرونا را دارد، مدت‌هاست شفایاب شده است. بانو حسنی اما می‌گوید که هنوز هم اثرهای ویروس کرونا در جان و روانش باقی مانده است. او می‌افزاید که نشانه‌های ویروس کرونا هنوز در بدنش باقی‌ست؛ اما به علت نبود پزشکان مسلکی و امکانات اندک، به بیمارستان مراجعه نمی‌کند.

سلیمه حسنی می‌گوید: «تأثیرات ویروس کرونا بعد از بهبودی برایم این بود که زیاد بی‌حال بودم، هیچ اراده‌یی برای کار و مطالعه‌کردن نداشتم و همیشه سرم درد می‌کرد و نمی‌توانستم به کارهایم برسم و بدنم در مقابل امراض دیگر ضعیف شده بود. من با وجودی که اطمینان داشتم، دوباره به ویروس کرونا مصاب شدم، اما به علت عدم داکتران مسلکی و امکانات اندک در شفاخانۀ کووید ۱۹ دایکندی، به شفاخانه مراجعه نمی‌کنم.»

سلیمه جاوید کاظمی، نیز از اثرهای پسابهبودی کرونا ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید که پس از شفایاب‌شدن، درد شدیدی در عضلات، سر و بدنش احساس می‌کند.

او چنین می‌گوید: «در آغاز ویروس کرونا مصاب به این ویروس شدم و هنوز هم بدنم کسالت دارد و بی‌حالم و درد را در سرم و عضلاتم احساس می‌کنم. از طرفی هم شایعات جهانی که ویروس کرونا داشت، روی روانم تأثیر گذاشته است و هم‌واره در بین خانواده و منطقه احساس بدی دارم.»

مسئولان ریاست صحت دایکندی تأیید می‌کنند که اثرهای ویروس کرونا پس از بهبودی هم برای مدتی باقی می‌ماند و ترس از اثرهای آن در میان مردم این ولایت مشهود است.

حیدرعلی امیری، مسئول بیماری‌های ساری ریاست صحت دایکندی می‌گوید که عارضه‌های منفی ویروس کرونا پس از بهبودی تا مدت‌ها نزد فرد باقی می‌ماند.

حیدرعلی امیری، مسئول بیماری‌های ساری ریاست صحت دایکندی در حال گفت‌وگو با خبرنگار رادیو دایکندی

او می‌افزاید: «تأثیرات درازمدتی که بالای مصاب‌شده‌گان به ویروس کرونا مانده است خسته‌گی، کوتاهی تنفس و صرفه، درد در مفصل‌ها و درد در سینه می‌باشد. بر علاوه، آن‌ها مشکلات در سیستم تفکر و تشویشات روانی نیز می‌باشد، اما خوش‌بختانه در دایکندی ما هنوز دچار مشکل جدی نشده‌ایم و بیش از یک‌ونیم ماه می‌شود که تست مثبت نداشته‌ایم.»

گفتنی‌ست از گسترش موج نخست ویروس کرونا تاکنون در دایکندی از ۳ هزار و چهار تن آزمایش کرونا گرفته شده که نتیجۀ ۹۳۵ تن آنان مثبت بوده است. از این میان، ۹۱۵ تن صحت‌یاب شده و ۲۰ تن دیگر جان‌های‌شان را از دست داده‌اند.

 رادیو دایکندی_ولایت دایکندی.


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو دایکندی بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: