هم‌زمان با آغاز سفرهای منطقه‌ای توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی این کشور برای افغانستان، برای گفت‌وگو در راستای بازگرداندن حق آموزش و کار زنان در افغانستان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی امریکا، گفته است که اگر محدودیت‌های امارت اسلامی بر زنان افغان رفع نشود، این کشور قیودات بیش‌تری بر آن‌ها وضع خواهد کرد.

آقای بلینکن، افزوده است که امارت اسلامی باید در تصمیم‌های اخیر خود بازنگری نکند؛ در غیر آن، محدودیت‌های تازه‌ای از سوی امریکا بر آن‌‌ها وضع خواهد شد، به مقام‌های امارت اسلامی ویزا صادر نشده و مورد احترام امریکا و جامعه‌ی جهانی واقع نخواهند شد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که اعمال فشار، نسخه‌ی ناکامی است و امارت اسلامی هم‌چنان بر اساس منافع ملی و ارزش‌های اسلامی، به روی‌کرد خود ادامه خواهد داد.

او می‌افزاید: «امارت اسلامی در مسائل داخلی خود، بر اساس منافع علیای کشور و ارزش‌های اسلامی گام‌های خود را برمی‌دارد. اعمال فشار یک نسخه‌ی ناکام است که جهان در ۲۰ ‌سال تجربه کرده است. تنها گفت‌وگو می‌تواند مشکلات را حل کند. لیست سیاه هم که قبلاً ختم می‌شد، باید ختم شود.»

از سویی هم، داوود طنین، پژوهش‌گر علوم سیاسی، می‌گوید که از آغاز به‌قدرت‌رسیدن امارت اسلامی، جهان سعی می‌کند با اعمال فشار، آن را به تن‌دادن به رشته‌ارزش‌هایی وادارد؛ اما این فشارها بیش‌تر حساسیت امارت اسلامی را در پی داشته است.

او می‌افزاید: «از روزی که امارت اسلامی به قدرت رسیده است، جهان با اعمال فشار بر آن‌ها سعی می‌کند تا به یک‌سری از ارزش‌های جهانی تن بدهند؛ اما متأسفانه این فشارها نه تنها سبب تغییر امارت اسلامی نشده، بل که سبب حساسیت آن‌ها شده است. پیام آن به امارت اسلامی این است که جهان کم‌کم به این نتیجه می‌رسد که یک تصمیم واحد و واضح اتخاذ کند.»

در سوی دیگر، ویس ناصری، فعال سیاسی، می‌گوید که امریکا هیچ تصمیمی ندارد و تنها می‌خواهد که خلای سیاسی در افغانستان و منطقه، هم‌چنان باقی بماند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «امریکا هیچ تصمیم و گزینه‌ای ندارد و امریکا با تصمیمی که گرفت، امارت اسلامی به قدرت برسد، می‌خواست خلای سیاسی به وجود آید که سبب تهدید منطقه و جهان می‌شود. امریکا نه می‌گذارد امارت اسلامی حکومت کند و نه خواهان سقوط امارت اسلامی و نه هم خواهان تقویت و ثبات سیاسی آن‌ها است.»

گفتنی است که امریکا چندی پیش از تغییر روی‌کردش در برابر امارت اسلامی خبر داده که هم‌زمان با این، وزیر امور خارجه‌ی این کشور از وضع محدودیت‌ها بر امارت اسلامی هشدار می‌دهد؛ چیزی که به باور ناظران، در حد حرف باقی خواهد ماند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: