معافیت سفر مقام‌های امارت اسلامی امروز بیستم جون/سی‌ام جوزا، پایان یافت. دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحدۀ آمریکا، در سال ۲۰۱۹ برای شرکت شماری از مقام‌های امارت اسلامی در گفت‌گوهای صلح، تحریم‌هایی که بر سفر آنان وضع شده بود، را برداشت.

در این معافیت از میان ۴۱ تن از مقام‌های امارت اسلامی تنها ۱۴ تن آنان حق شرکت در روند گفت‌وگوهای صلح با آمریکا و دولت پیشین افغانستان را داشتند. با این حال، هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر، به سلام‌وطندار می‌گوید که معافیت از ممنوعیت سفر مقام‌های امارت اسلامی نباید تمدید شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر می‌افزاید که این معافیت به‌دلیل گفت‌وگوهای صلح بود و اکنون که نتیجه‌یی از این روند به‌دست نیامده است و دیگر روند صلحی وجود ندارد، دلیلی به تمدید این معافیت نیز نیست.

از سوی دیگر، مارگوت والستروم، وزیر پیشین امور خارجۀ سویدن، در توییترش نوشته است که معافیت سفر مقام‌های امارت اسلامی نباید بدون قیدوشرط تمدید شود. او افزوده این معافیت در حالی‌ست که زنان و دختران در افغانستان به دشواری از خانه‌های‌شان بیرون می‌شوند.

اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که آنان امیدوار هستند در زمینۀ تمدید معافیت سفر مقام‌های امارت اسلامی مشکلی به میان نیاید. او تأکید می‌کند در صورتی که موضوعی سبب ایجاد فاصله میان امارت اسلامی و کشورهای دیگر شود، پیامد آن را جامعۀ جهانی به خوبی می‌داند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

موضوع معافیت سفرهای رهبران امارت اسلامی واکنش‌های بسیاری را در بیرون از کشور به‌دنبال داشته است. افراسیاب ختک، یک تن از سیاست‌مداران پاکستان، در توییترش نوشته است که امارت اسلامی، افغانستان را به یک زندان اجباری برای زنان و دختران مبدل کرده است که از این منظر امارت اسلامی مستحق هیچ امتیازی نیست.

گفتنی‌ست که تا هنوز مقام‌های آمریکا در پیوند به تمدید معافیت سفرهای رهبران امارت اسلامی چیزی نگفته‌اند. طبق گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی، کابینۀ دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور در روزهای آینده در این باره نشستی برگزار می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: