با این که شماری از مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم در پکتیا با پادرمیانی بزرگان قومی برای یک هفته بازگشایی شد؛ اما روز شنبه این مکتب‌ها دوباره بسته شدند. بسته‌شدن دوباره‌ی این مکتب‌ها باعث شد که دختران دانش‌آموز در پکتیا در واکنش به این تصمیم، راه‌پیمایی اعتراض‌آمیز کنند.

تعطیلی دوباره‌ی مکتب‌های دخترانه در پکتیا و به دنبال آن راه‌پیمایی اعتراض‌آمیز دانش‌‎آموزان، واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و خارجی را به هم‌راه داشته است.

در این میان، هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر، در واکنش به این تصمیم به سلام‌وطندار می‌گوید که رویداد اخیر پکتیا نشان می‌دهد که امارت اسلامی برای بازگشایی مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم برنامه‌ای ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هیدر بار می‌افزاید اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه‌ی جهانی به انتظارها و امیدواری‌های خود در مورد تغییرها در افغانستان پایان دهد.

او می‌گوید: «یکی از راه‌هایی که جامعه‌ی جهانی می‌تواند از آن استفاده کند، این است که در نشست شورای حقوق بشر که در هفته‌ی جاری برگزار می‌شود، از مکانیزم‌های قوی‌تری برای نظارت بر حقوق بشر در افغانستان کار بگیرد و شواهد قوی‌ای را از سوءاستفاده‌ی زنان و دختران جمع‌آوری کند.»

از سوی دیگر، نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، نیز در توییترش نوشته است کسانی که به گونه‌ی عمدی جلو آموزش دختران را می‌گیرند، به گونه‌ی روشن از حقوق انسانی و اسلامی سرپیچی می‌کنند. او چنین کاری را خیانت بزرگ به منافع ملی افغانستان خوانده است.

از بسته‌شدن مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم در کشور بیش‌تر از یک‌ سال می‌گذرد؛ اما تعطیلی دوباره‌ی مکتب‌های دخترانه در پکتیا، واکنش حامیان امارت اسلامی را نیز در شبکه‌های اجتماعی به هم‌راه داشته است.

در توییتر کسانی که از حامیان سرسخت امارت اسلامی هستند، از تصمیم اخیر امارت اسلامی انتقاده کرده اند. آنان با استفاده از هشتگ‌های

#مکتب‌های_دخترانه_را_بازگشایی_کنید!

#در_مورد_مسدودیت_مکتب‌های_دخترانه_وضاحت_می‌خواهیم

 و #به_دختران_اجازه_دهید_به_مکتب_بروند، از بازگشایی مکتب‌های دخترانه حمایت کرده اند.

با این حال، عایشه، کودک هلمندی، با واژه‌های انگلیسی از امارت اسلامی می‌خواهد که مکتب‌های دخترانه را بازگشایی کند. «نام من عایشه است، اهل هلمندم و در کندهار زندگی می‌کنم. از رهبران امارت اسلامی می‌خواهم که مکتب‌های دخترانه را بازگشایی کنند. آموزش جزو حقوق اساسی زن و مرد است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، مریم معروف آروین، از فعالان حقوق زن در افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که رهبران امارت اسلامی تمام آن وعده‌هایی را که در پیوند به حقوق زنان تعهد کرده بودند، بی‌بنیاد ثابت کردند.

به گفته‌ی او، در افغانستان نه به زنان حق آموزش داده می‌شود و نه آنان می‌توانند برای به‌دست‌آوردن حقوق خود صدا بلند کنند. «بدبختانه میان حرف و عمل رهبران امارت اسلامی خیلی فاصله وجود دارد. آنان در حمایت از حقوق زنان و آموزش دختران صحبت می‌کنند؛ اما مکتب‌های دخترانه هنوز بسته اند و اگر کسانی مانند دختران پکتیا صدا بلند کنند، سرکوب می‌شوند. اگر نظام حاکم کنونی در افغانستان به گونه‌ی حقیقی به حقوق زنان متعهد است، باید هرچه زودتر مکتب‌های دخترانه را بازگشایی کند.»

با این همه، نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف، روز گذشته در نشستی در ارزگان گفت که در شرایط کنونی هیچ کسی حاضر نیست دختران خود را به مکتب بفرستد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: