مسئولان در وزارت اقتصاد، میگویند که کمکهای سازمانهای امدادرسان خارجی، امسال در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است. آنان در واکنش به گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارهی توقف موقت ۵۶ برنامهی کمکرسانی این سازمان، میگویند که این مسئله به مشکلات فنی خود این سازمانها برمیگردد.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، میگوید که کاهش کمکهای سازمانهای امدادرسان جهانی، به دلیل کمبود بودجه بوده است. او میافزاید: «متأسفانه تعداد پروژهها در بخش مساعدتهای بشری کم شده است و کمکهای بشری هم نظر به سال قبل کاهش را نشان میدهد. البته این مربوط به مشکلات تخنیکی خود شان میشود و مشکلاتی که با دونرهای خود شان دارند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
شورای امنیت سازمان ملل متحد، ناوقت روز جمعه با پخش گزارشی گفته که به دلیل مداخلهی مسئولان امارت اسلامی، وضع محدودیت در انتقال کمکها و بدرفتاری با کارمندان نهادهای امدادرسان، ۵۶ برنامهی کمکرسانی شان از ماه جولای در افغانستان متوقف شده است.
در این گزارش آمده که عملکرد مسئولان امارت اسلامی، تلاشهای آنها را برای رسیدگی به بحران بشری این کشور به چالش کشیده است.
بانک جهانی نیز در گزارش اخیر خود که هفتهی پیش پخش شد، گفته است که هنوز هم دو_سوم خانوادههای افغان، توانایی تأمین نیازمندیهای غذایی و غیرغذایی خود را ندارند.
در بخشی این گزارش آمده است: «برخی از چالشهای کلیدی همچنان پابرجاست. سیستم مالی محدود است، دو_سوم خانوارهای افغان قادر به خرید مواد غذایی و سایر اقلام اساسی غیرغذایی نیستند.»
در همین حال، شماری از نیازمندان در پایتخت، نیز از وضعیت معیشتی خود شکایت میکنند و میگویند که وضعیت شان از پیش بدتر شده است.
نعمتالله، باشندهی منطقهی «کمپنی» شهر کابل، به سلاموطندار میگوید که سرپرست و نانآور یک خانوادهی هفتنفره است؛ اما به دلیل نبود کار نمیتواند هزینههای خانوادهاش را تأمین کند.
او میافزاید: «از صبح تا شب میآیم، یک افغانی دستلاف نیست. نان چاشت سر ما تاوان است، در خانه هفت نفر هستیم. کار کردم، نان میخوریم، نکردم، گرسنه سپری میکنیم. پول نان خود را پیدا کرده نمیتوانم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدعوض، باشنده منطقهی دشتبرچی شهر کابل، نیز میگوید: «وضعیت زندگی با این ۱۰ افغانی چه رقم بگذرد، هفت نفر هستیم، مه تنها کارگر هستم. وضعیت ما بدتر شده بهتر نه. او روز خوشبخت میباشم که یک نان خشک به خانه میبرم.»
با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، نیز در واکنش به ادعای توقف فعالیت ۵۶ برنامهی کمکرسان سازمان ملل متحد میگوید که تمام ادعاها باید با مدرک و شواهد ارائه و فعالیتهای امدادرسانی نیز باید در همآهنگی با مسئولان امارت اسلامی انجام شود.