مسئولان کارگاههای تولیدی صنایع دستی زنان در بغلان، میگویند که پس از سقوط دولت پیشین، تولیدات صنایع دستی آنان ۷۰ درصد کاهش یافته است.
مارینا امانی، رییس یکی از کارگاههای تولیدی صنایع دستی و عضو انجمن زنان تجارتپیشه در بغلان، به سلاموطندار میگوید که پیش از سقوط دولت پیشین، تولیدات صنایع دستی شان را به بیرون از کشور صادر میکردند، اما اکنون با محدودیتهای بسیاری روبهرو اند و نمیتوانند تولیدات شان را به بیرون صادر کنند.
او میافزاید: «شرکت ما از سال ۲۰۱۷ تا کنون فعالیت دارد و ما در بخشهای مختلف فعالیت میکنیم. پیش از حکومت امارت اسلامی، ما تولیدات خود را به بیرون از کشور مثل کشورهای هند، روسیه، اوزبیکستان، تاجیکستان و قزاقستان عرضه میکردیم؛ اما اکنون با بسیار محدودیتها روبهرو هستیم.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
بانو امانی، یکی دیگر از عاملهای نبود بازار برای تولیدات صنایع دستی زنان را وضعیت بد اقتصادی مردم میداند و میگوید که این امر سبب شده است تا تولیدات صنایع دستی زنان کاهش یابد.
در همین حال، شماری از زنانی که در کارگاههای تولیدی صنایع دستی مصروف کار اند، میگویند که با مشکلات بسیار اقتصادی روبهرو اند.
شکیبا، بانویی که از بام تا شام برای یافتن لقمهنانی به خانوادهی خود در یکی از کارگاههای صنایع دستی در شهر پلخمری مصروف کار است، به سلاموطندار میگوید: «من بسیار مشکلات دارم، خانهام بسیار دور است، پیاده تا این جا میآیم، حتا پولی ندارم که کرایهی موتر بدهم و تا این جا بیایم. خواست ما همین است که همین پروژه برای ما تمدید شود تا ما بتوانیم کار کنیم.»
تانیا که خیاط است و لباسهای افغانی میدوزد، خواهان پشتیبانی بیشتر از بانوان صنعتکار و کارگاههای تولیدی صنایع دستی زنان است. «…خواست ما از حکومت این است که کارگاههای ما را بیشتر حمایت کند تا پیش رفته برویم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، نصرتالله پارسا، رییس کار و امور اجتماعی بغلان، میگوید که با وجود نبود همآهنگی شماری از کارگاههای تولیدی صنایع دستی؛ با آن هم آنان کارگاههای بسیاری را مورد پشتیبانی قرار داده اند.
او در پیوند به بازار تولیدی این کارگاهها به سلاموطندار میگوید: «موضوع را یادداشت کردم، انشاءالله در جلسهی اداری با مقام ولایت شریک میکنم، آن چه هدایت جناب والی صاحب باشد، رسیدگی صورت میگیرد.»
گفته میشود در بغلان، دهها کارگاه صنایع دستی بزرگ و کوچک که از سوی بانوان ایجاد شده، فعالیت دارند که در گذشته تولیدات شان به ویژه لباسهای چرمهدوزی را توسط بازرگانان به بیرون از کشور صادر میکردند و به فروش میرساندند. اما اکنون که بیش از یک سال از رویکارآمدن حکومت امارت اسلامی میگذرد، تولیدات آنان به دلیل نبود بازار مناسب کاهش چشمگیری یافته است.