یک نهاد خیریه در کابل نزدیک به ۵۰ کودک یتیم و بی‌سرپرست را پس از چهار ماه آموزش فنی ترمیم موبایل، فارغ‌التحصیل کرده است.

جاوید ابراهیمی، رییس این نهاد، با اشاره به روند جمع‌آوری کودکان متکدی از سوی امارت اسلامی می‌گوید که به کودکان یتیم و بی‌سرپرست در کشور باید حرفه‌های مختلف آموزش داده شود تا برای همیشه از تکدی‌گری رهایی یابند و بتوانند از خانواده‌های خود پشتیبانی همه‌جانبه کنند.

به گفته‌ی او، کمک‌های نقدی و خوراکی با کودکان و خانواده‌های فقیر در درازمدت سودمند نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، کودکانی که به تازگی در این کورس چهارماهه ترمیم فنی موبایل را به گونه‌ی حرفه‌ای فرا گرفته اند، می‌گویند که پس از این می‌توانند کار کرده و نیازهای خانواده‌های خود را رفع کنند.

عزت‌الله که ۱۶ سال دارد و دانش‌آموز صنف یازدهم مکتب است، می‌گوید که یک خانواده‌ی هفت نفره از پدرش به جا مانده و پشتیبان دیگری نیز ندارد؛ اما اکنون می‌تواند در گوشه‌ای از شهر با ترمیم موبایل امرار معاش کند.

به هر یک از کودکانی که به تازگی از این نهاد فارغ شده اند، یک جعبه‌ی ابزار ترمیم موبایل نیز داده شده است و تا زمانی که این کودکان به خودکفایی برسند، کرایه‌ی دکان شان نیز پرداخت می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آرش، یکی دیگر از این کودکان که به تازگی از مکتب فارغ شده است، می‌گوید‌ از این که می‌تواند پس از این در دکان خودش کار و فعالیت کند، خوش‌حال است. او می‌افزاید که پدرش در نظام جمهوری سرباز بود.

این نهاد خیریه در حالی کودکان یتیم و بی‌سرپرست را از کورس فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل می‌کند که امارت اسلامی از چند ماه به این سو کارزار جمع‌آوری زنان، مردان و کودکان متکدی را آغاز کرده است.

در معلوماتی که از سوی دفتر معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی پخش شده، آمده که تا اوسط ماه عقرب سال جاری ۱۷ هزار و ۲۶۲ متکدی جمع‌آوری شده است. اما درخواست‌ها این است که حکومت در کنار دادن آموزش مسلکی به این افراد، برای آنان زمینه‌ی کار را نیز فراهم کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: