مؤسسۀ «هِلپ» جرمنی، روز گذشته به ۹۰۰ کودک و نوجوان خیابانی در هرات که یک دورۀ آموزشی فن و حرفه را سپری کرده‌اند، سند فراغت توزیع کرد.

مبین، یکی از دریافت‌کننده‌گان این حمایت است. او می‌گوید شش ماه می‌شود که حرفۀ بخش ترمیم لوازم خانه را آموخته است و از این پس می‌تواند وارد بازار کار شود و در اقتصاد خانواده‌اش کمک کند. مبین می‌افزاید: «خیلی خوش‌حالم که این حرفه را یاد گرفته‌ام و می‌توانم یک دکانی به خود باز کنم و حالا می‌توانم دست پدر خود را بگیرم، خیلی خوش‌حالم.»

سیدمصطفی، یکی از نوجوانان هراتی که پیش از این در یک گروه خشت‌مالی کار می‌کرد و مشکلات بسیار اقتصادی را متحمل می‌شد، می‌گوید که او پس از فراگیری آموزش حرفه‌یی می‌تواند چالش‌های اقتصادی خانواده‌اش را رفع و به اقتصاد خانواده‌اش کمک کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «وضعیت اقتصادی ما خیلی ضعیف بود؛ چون چارۀ دیگری جز این کار نبود، می‌رفتم کارگری می‌کردم به کرۀ خشت، همین‌جا کار می‌کردم باز ما را آوردند به این‌جا. خیلی تشکر می‌کنم که این‌جا آمدم کار که یاد گرفتم می‌روم بازار و به خانواده و جامعه یک کاری بکنم که به خود، خانواده و جامعه نفع شود.»

کودکان و نوجوانان فارغ‌شده از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهند که زمینۀ کار را نیز به آنان فراهم کنند.

از سویی هم، محمدعلی سروش، مسئول مؤسسۀ «هِلپ» جرمنی در هرات می‌گوید که آنان این کودکان را براساس یک سروی دقیق از سطح مرکز و ولسوالی‌های این ولایت شناسایی و زیر پوشش برنامۀ فن و حرفه قرار داده‌اند.

او می‌افزاید: «این اطفال توانستند موفقانه دوره‌های فن و حرفۀ شش ماه را تکمیل کنند. حدود ۷۰ درصد در شهر آموزش دیدند؛ در حالی که ۳۰ درصد در ولسوالی‌های ولایت هرات آموزش‌های فن و حرفه را تکمیل کردند. در مدت آموزش هم از امتیازاتی مانند کرایۀ رفت‌وآمد به مراکز آموزشی و هم‌چنان جعبۀ ابزار در فراغت خود برخوردار شدند. در این دور ۹۰۰ تن شامل ۶۵۰ پسر و ۲۵۰ دختر فارغ شدند.»

مقام‌های محلی هرات که در این محفل صحبت می‌کردند، افزون بر کاریابی کودکان و نوجوانان فارغ‌شده، بر ادامۀ آموزش‌ آنان تأکید کردند.

نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات، می‌گوید‌: «در کنار فن و حرفه، تحصیلات علوم عصری خود را فراموش نکنند و دیگر پروگرام‌های/برنامه‌های درسی که است ان‌شاءالله به پیش‌رفت‌های در علوم عصری دست بیابند و این‌ها آیندۀ کشور ما هستند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

احمد ثابت، رئیس کار و امور اجتماعی هرات، نیز می‌گوید: «فن و حرفه و بخش کمک‌های انکشافی خیلی نتیجۀ بهتری داده است الحمدلله. حالا این جوان ما می‌رود به بازار و کار می‌کند و ما از آن یک استفاده می‌گیریم و این مصدر خدمت به جامعۀ اسلامی ما می‌شود. بسیار ما از این کار خوش‌حالیم و بیش‌تر مردم و ملت خود را به این کار تشویق می‌کنیم که بتوانند چیزی یاد بگیرند و به بازار بروند و مصدر خدمت شوند.»

براساس گفته‌های مسئولان مؤسسۀ «هِلپ» جرمنی در هرات، این برنامه به مدت سه سال دیگر نیز در این ولایت ادامه دارد و آنان حرفه‌های هم‌چو خیاطی، قالین‌بافی، تعمیر موبایل و لوازم خانه، برق، نجاری و کمپیوتر را به کودکان خیابانی آموزش می‌دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: