نخستین مشاعره‌ی بهاری در دشت آبدان کندز برگزار شد

نخستین مشاعره‌ی فرهنگی و اجتماعی، از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز، به هم‌کاری مؤسسه‌ی بین‌المللی روانی و اجتماعی «‏اپسو»، پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، در تفریح‌گاه دشت آبدان این ولایت، برگزار شده است.

نی: ۱۴۰۱ سالی پرچالش و غم‌انگیز برای خبرنگاران بود

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، در گزارش تحلیلی‌ای از وضعیت خبرنگاران و رسانه‌ها در ۱۴۰۱، گفته که وضع محدودیت‌های زیاد بر رسانه‌ها در یک سال و چند ماه پسین، آسیب جدی‌ای بر فعالیت رسانه‌ای در افغانستان وارد کرده و رسانه‌ها را در حالت فروپاشی قرار داده است.

آگاهان: افغانستان در ۱۴۰۱ منزوی بود؛ بلال کریمی: بسیاری از سفارت‌خانه‌ها باز شده اند

با این که در ۱۴۰۱ شماری از کشورهای منطقه آماده شدند تا برخی از نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان را در اختیار امارت اسلامی بگذارند؛ اما با این هم، آگاهان باور دارند که حکومت کنونی افغانستان به به‌رسمیت‌شناخته‌شدن از سوی جامعه‌ی جهانی نزدیک نشده ‌است.

دانش‌آموزان دختر: هنوز امید پوشیدن یونیفورم مکتب را از دست نداده‌ایم

در آستانه‌ی سال تعلیمی جدید، شماری از دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در کابل، می‌گویند که هنوز امید پوشیدن یونیفورم مکتب را از دست نداده اند. نجمه نبی‌زاده، دانش‌آموز صنف یازدهم در یکی از مکتب‌های دولتی در شهر کابل که هنوز هم برای بازگشت به صنف درسی لحظه‌شماری می‌کند، می‌گوید که در بیش از یک سال‌ونیم پسین، پوشیدن پیراهن سیاه و چادر سفید برایش به یک آرزو بدل شده است.

افغانستان در ۱۴۰۱ بزرگ‌ترین بحران انسانی را در دو دهه‌ی پسین تجربه کرده است

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، کمیته‌ی بین‌المللی نجات، برنامه‌ی جهانی غذا، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد و دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، همواره از روبه‌روبودن افغانستان با بدترین بحران انسانی، هشدار داده اند.

مسئولان وزارت صحت: ۳۰ تن مواد خوراکی بی‌کیفیت را از بین بردیم

مسئولان وزارت صحت عامه، می‌‌گویند که در یک ماه پسین، ۳۰ تن مواد خوراکی بی‌کیفیت را از ۲۲ ناحیه‌ی شهر کابل، جمع‌آوری کرده و امروز (دوشنبه، ۲۹ حوت) از بین برده اند. مسئولان این وزارت، از شرکت‌های تولیدی می‌خواهند که از واردکردن مواد بی‌کیفیت به افغانستان، خودداری کنند.

وزارت داخله: از آغاز ۱۴۰۱ تا کنون، بیش از ۱۱ هزار رویداد جرمی رخ داده است

مسئولان وزارت امور داخله، امروز (دوشنبه، ۲۹ حوت) در یک نشست خبری‌، می‌‌گویند که از آغاز ۱۴۰۱ خورشیدی تا کنون، ۱۱ هزار و ۸۹۰ رویداد جرمی در سراسر کشور رخ داده است و در پیوند به این رویدادها، ۱۶ هزار و ۶۸۵ تن بازداشت شده اند.

خبرنگاران افغان: با محدودیت دست‌رسی به اطلاعات روبه‌رو هستیم

با گذشت بیش از یک سال‌ونیم از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، شماری از خبرنگاران هنوز هم از محدودیت دست‌رسی به اطلاعات در اداره‌های دولتی، گلایه دارند. آنان می‌گویند که مسئولان در اداره‌های دولتی، اطلاعات دقیق و کامل را در دست‌رس خبرنگاران و رسانه‌ها، قرار نمی‌دهند و تأکید می‌کنند که مسئولان باید در این عرصه با آنان، هم‌کاری کنند.

شماری از آبده‌های تاریخی لغمان به بازسازی نیاز دارند

مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ لغمان، می‌گویند که نزدیک به ۵۰ آبده و ساحه‌ی تاریخی از جمله قلعه‌ی تاریخی سراج، زیارت‌گاه مهترلام بابا و منار شاهی، در این ولایت وجود دارد که به بازسازی نیاز دارند. این آبده‌ها و ساحه‌های تاریخی، از مکان‌های تاریخی و معروف شهر مهترلام، مرکز لغمان اند.

یک نگه‌بان دفتر یونیسف در بادغیس کشته شد

مسئولان امنیتی در بادغیس، تأیید می‌کنند که یک‌شنبه‌شب، ۲۸ حوت، یک نگه‌بان امنیتی دفتر ساحه‌ای صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در این ولایت، با شلیک گلوله کشته شده است. صدیق‌الله صدیقی، سخن‌گوی فرماندهی امنیه‌ی بادغیس، به سلام‌وطندار می‌گوید که این رویداد در مربوطات ناحیه‌ی دوم شهر قلعه‌ی‌نو، مرکز این ولایت، رخ داده است.

انفجاری در غور جان یک مادر و پنج کودکش را گرفت

انفجاری در غور، جان شش عضو یک خانواده را گرفته است. مسئولان امنیتی در غور، می‌گویند که این انفجار پس از چاشت روز گذشته در روستای «غورقند» شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت، هنگامی رخ داده است که کودکان یک خانواده با یک بمب دستی سرگرم بازی بودند. به گفته‌ی آمر امنیت فرماندهی امنیه‌ی غور، این انفجار زیان‌های مالی نیز بر جای گذاشته است.

نی: سال ۱۴۰۱ برای جامعه‌ی رسانه‌ای افغانستان ناامیدکننده بود

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، یک‌شنبه، ۲۸ حوت، با پخش اعلامیه‌ای گفته است سال ۱۴۰۱ که امروز روز آخر آن است، برای جامعه‌ی رسانه‌ای افغانستان ناامیدکننده و پر از چالش بود. نی نوشته است که خبرنگاران و رسانه‌های افغانستان در یک سال پسین، با نگرانی‌ها و چالش‌های بسیاری درگیر بودند.

شکایت‌ باشندگان ولسوالی مارجه‌ از محدودیت دست‌رسی به خدمات درمانی

شماری از باشندگان ولسوالی مارجه‌ی هلمند، از درمان‌نشدن درست بیماران ‌شان در مرکزهای درمانی و دریافت‌نکردن دارو، گلایه دارند. نعمت‌الله دلسوز، باشنده‌ی ولسوالی مارجه که پایش در یک بازی فوتبال آسیب دیده، مجبور است برای درمان و پانسمان پایش هفت کیلومتر مسافت را طی کند تا به مرکز صحی برسد. او به سلام‌وطندار می‌گوید: «در مناطق دوردست مارجه، هیچ خدمات صحی وجود ندارد.