با گذشت بیش از یک سال‌ونیم از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، شماری از خبرنگاران هنوز هم از محدودیت دست‌رسی به اطلاعات در اداره‌های دولتی، گلایه دارند. آنان می‌گویند که مسئولان در اداره‌های دولتی، اطلاعات دقیق و کامل را در دسترس خبرنگاران و رسانهها، قرار نمی‌دهند و تأکید می‌کنند که مسئولان باید در این عرصه با آنان، همکاری کنند.

یاسمین صافی، خبرنگار در تلویزیون شمشاد، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اخیراً خبرنگاران با مشکلات زیادی روبه‌رو اند که یکی از این مشکلات، دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات است. با وجود این که مسئولان در اداره‌های دولتی مسئولیت دارند که اطلاعات دقیق و کامل را در دست‌رس خبرنگاران قرار بدهند؛ اما نمی‌دهند.»

مهدی انصاری، خبرنگار در آژانس خبری «افغان‌نیوز»، هم می‌گوید که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی و وضع محدودیت‌ها بر رسانه‌ها و خبرنگاران، دست‌رسی به اطلاعات نسبت به سال‌های پیش، محدود شده است. او می‌افزاید: «پس از تسلط دوباره‌ی امارت اسلامی، متأسفانه آزادی بیان از بین رفته است و خبرنگاران نمی‌توانند واقعیت‌ها را به گونه‌ی دقیق پخش کنند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، بهشته شالیزی، یکی دیگر از خبرنگاران، نیز می‌گوید: «بسیاری از خبرنگاران، در قسمت جمع‌آوری اطلاعات، با مشکلات روبه‌رو اند و درست به اطلاعات دست‌رسی ندارند. مسئولان هرچه بیش‌تر در این زمینه هم‌کاری کنند، ما همان قدر می‌توانیم اطلاعات درست و دقیق را به مخاطبان برسانیم.»

در همین حال، ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، با نگرانی از چالش‌ها در برابر کار رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان، می‌گوید که دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات، از چالش‌های بزرگ فراراه آنان به ویژه در وضعیت کنونی است. به گفته‌ی او، باید بر اساس میکانیزم‌ها، قانون دست‌رسی به اطلاعات وجود داشته باشد. او می‌افزاید: «اخیراً در وزارت اطلاعات و فرهنگ، یک ریاست به نام دست‌رسی به اطلاعات ایجاد شده است؛ اما این بسنده نیست و نتوانسته چالش دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات را حل کند. هم‌چنان، شماری از مسئولان در اداره‌های دولتی، نیز در زمینه‌ی دست‌رسی به اطلاعات با خبرنگاران، هم‌کاری نمی‌کنند.»

از سویی هم، مرکز خبرنگاران افغانستان، نیز با پخش اعلامیه‌ای گفته است که نقش خبرنگاران و رسانه‌ها در پیش‌رفت کشور ضروری است و از امارت اسلامی خواسته که با اجرای قانون رسانه‌ها و قانون دست‌رسی به اطلاعات، از رسانه‌ها پشتیبانی کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، عبدالمتین قانع، سخن‌گوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید که موضوع دست‌رسی به اطلاعات، موضوعی بااهمیت و حق ملت است که باید در دست‌رس شان قرار بگیرد. او می‌افزاید: «وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌تواند به عنوان مساعدکننده‌ی این زمینه، نقش داشته باشد. پیش از این، مشکلاتی بود که این وزارت با احساس مسئولیت در زمینه‌ی دست‌رسی به اطلاعات، گام‌های مثبتی برداشته است و به خاطر ارتقای ظرفیت و قانون‌مندسازی، سمینارها و ورکشاپ‌هایی را در مرکز و ولایت‌ها، برگزار کرده است.»

این در حالی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دست‌رسی به اطلاعات محدود شده است و خبرنگاران افغان همواره در این بخش شکایت داشته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: