شماری از خبرنگاران که پس از فروپاشی جمهوری به پاکستان رفته اند، از کندی در روند رسیدگی به پرونده‌های شان در سفارت‌های کشورهای بیرونی شکایت دارند.

روح‌الله نوری که تجربه‌ی چند سال کار در رسانه‌های صوتی را دارد و از یک سال به این سو به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، مهاجر شده است، می‌گوید که ناروشن‌بودن سرنوشت اقامتش در کشورهای اروپایی از یک سو و تمدید‌نشدن ویزایش در پاکستان از سوی دیگر، زندگی در آن کشور را به او دشوار کرده است.

او می‌افزاید: «از پرونده‌ی مهاجرتی‌ام یک مدتی طولانی می‌شود و متأسفانه رسیدگی صورت نگرفته است. من در این مدت از سوی هیچ نهاد حامی خبرنگاران در پاکستان کمک مادی یا معنوی دریافت نکرده‌ام.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نسیمه رونق، دیگر خبرنگار افغان که پیشینه‌ی ۱۰ سال کار در رسانه‌های صوتی و تصویری را دارد و هشت ماه پیش به پاکستان رفته است، می‌گوید که دریافت‌نکردن پاسخ از سوی کشورهایی که قصد اقامت در آن را دارد، او را نگران کرده است. او می‌افزاید: «بارها به دفتر انترنیوز به خاطر سرعت پرونده ایمیل کرده‌ام؛ اما هنوز کیس‌نمبر دریافت نکرده‌ام که این خیلی دردآور است. هرچند به کشورهای دیگری هم که درخواست ویزا داده‌ام؛ اما هیچ پاسخی هم دریافت نکرده‌ام.»

همین گونه، احسان‌الله حبیب، دیگر خبرنگار که دو سال پیش به پاکستان رفته است، می‌گوید که تمدید‌نشدن ویزا، وضعیت بد اقتصادی و کندی در روند رسیدگی به پرونده‌ی اقامتش، اکنون به بزرگ‌ترین مشکل به او تبدیل شده است.

این خبرنگاران، از جامعه‌ی جهانی، کشورهای مهاجر‌پذیر و نهادهای پشتیبان رسانه‌ها، می‌خواهند که به این وضعیت خبرنگاران افغان به گونه‌ی جدی رسیدگی کنند و روند رسیدگی به پرونده‌های اقامت شان را سرعت بدهند.

نسیمه رونق، می‌گوید دریافت‌نکردن پاسخ از سوی کشورهایی که قصد اقامت در آن را دارد، او را نگران کرده است.

در سوی دیگر، فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید، چالش‌های موجود بر خبرنگاران افغان در پاکستان را می‌پذیرد و می‌گوید که این نهاد برای رفع مشکلات خبرنگاران و تمدیدشدن ویزای آن‌ها، اقدام‌هایی کرده است.

محمدجان تمکین، مسئول کمیته‌ی فرهنگی این فدراسیون، می‌گوید که دادخواهی آن‌ها سال گذشته نتیجه داد و آن‌ها توانستند زمینه را برای خروج ۴۰ خبرنگار از طریق سازمان گزارش‌گران بدون مرز (RSF) از پاکستان به فرانسه و شماری از کشورهای دیگر فراهم کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «اکنون پرونده‌های ۶۰ خبرنگار دیگر زیر پی‌گیری است که برای آن‌ها هم زمینه مساعد شود تا پاکستان را ترک و به طرف کشورهای مطلوب شان که درخواست پناهندگی داده اند، بروند.»

تمکین، تأکید می‌کند که تلاش دارند با برقراری تماس‌های مستقیم و غیرمستقیم برای سرعت‌بخشیدن کار پرونده‌های خبرنگاران، دادخواهی و سهولت‌های لازم را به آن‌ها فراهم کنند.

خبرنگاران افغان در پاکستان، در حالی از بی‌سرنوشتی و دشواربودن زندگی در پاکستان شکایت دارند که حکومت پاکستان از چند ماه به این سو هزاران شهروند افغانستان را به دلیل نداشتن مدرک قانونی بازداشت و اخراج کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: