شماری از باشندگان لغمان، می‌گویند که در چند ماه پسین، ابتلا به بیماری سرخکان در این ولایت افزایش یافته است. آن‌ها، می‌افزایند که به ‌گونه‌ی درست به خدمات صحی دست‌رسی ندارند و در باره‌ی بیماری‌های ویروسی نیز نمی‌دانند؛ چیزی که سبب شده آن‌ها، در باره‌ی بیماری‌هایی که کودکان شان به آن مبتلا اند، اطلاعی نداشته باشند.

حمیدالله، باشنده‌ی شهر مهترلام، مرکز لغمان، می‌گوید که برادرزاده‌اش بیمار بود؛ اما آن‌ها نمی‌دانستند که او به سرخکان مبتلا شده است. او می‌افزاید: «در پشت و دستان برادرزاده‌ام دانه‌‌های سرخ زیادی برآمد و تب شدید داشت. وقتی او را به شفاخانه آوردیم، گفتند سرخکان است. داکترها گفتند باید بیش‌تر به او توجه شود و اکنون، از قبل خیلی بهتر شده است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

نورمحمد، باشنده‌ی ولسوالی قرغه‌ای لغمان که دختر ۱۱ساله‌اش را برای درمان به شفاخانه‌ی ولایتی مهترلام آورده، می‌گوید که او از مدت‌ها پیش به این بیماری مبتلا شده بود؛ اما پس از آزمایش در شفاخانه، مشخص شد که به ویروس سرخکان آلوده شده است. او می‌افزاید: «دخترم مریض بود و وقتی او را به شفاخانه آوردیم، سرخکان داشت. حالا حالش بهتر شده و تا سه روز آینده از شفاخانه رخصت می‌شود. داکتران تأکید دارند که به نظافت کودک توجه کنیم و غذای خوب به کودک و مادرش بدهیم.»

به گفته‌ی متخصصان امور بهداشتی، سرخکان یک بیماری ویروسی است و کودکان مبتلا به آن، دچار سرفه‌ی شدید، ریزش بیش از حد آب از چشم و تب شدید، می‌شوند که بین دو تا شش روز طول می‌کشد.

ضیاءالدین حلیمی، رییس بخش اطفال و متخصص داخله‌ی شفاخانه‌ی ولایتی لغمان، می‌گوید که بیماران مبتلا به سرخکان، باید هر چه زودتر به شفاخانه منتقل و درمان شوند. به گفته‌ی او، باید به بیماران مبتلا به سرخکان، غذای مناسب، پروتئین و مایعات داده شود. حلیمی، می‌افزاید: «اگر کودکان مبتلا به این بیماری به موقع به شفاخانه منتقل شوند، به راحتی می‌توان از آن پیش‌گیری کرد؛ اما اگر زمانش گذشته باشد، درمان آن مشکل است.»

در همین حال، پاینده محمد سهاک، رییس صحت عامه‌ی لغمان، با تأیید افزایش ابتلا به بیماری سرخکان در این ولایت، می‌گوید که تلاش‌ها برای پیش‌گیری از شیوع این بیماری جریان دارد. به گفته‌ی او،  که در پنج ماه گذشته، ۱۲۴ تن در لغمان درمان شده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

رییس صحت عامه‌ی لغمان، می‌افزاید: «۱۷۰ تن به گونه‌ی سراپا درمان شده، دو تن فوت کرده اند و یک تن دیگر را به شفاخانه‌ی ننگرهار فرستاده‌ایم. در ماه حمل، شمار بیماران داخل بستر زیاد بود. شمار بیماران سرپا در ماه ثور افزایش یافت.»

گفتنی‌ است که در این اواخر، ابتلا به بیماری سرخکان نه تنها در لغمان، بل در سراسر زون شرق افغانستان افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: