نازنین، باشنده‌ی پروان، مادری است که کودکش به سرخکان مبتلا شده است و پنج روز می‌شود که در شفاخانه‌ی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان، بستری است. او می‌گوید به دلیل این که شوهرش اجازه نداده فرزندش را واکسین کند، کودکش به سرخکان مبتلا شده است.

نازنین، می‌افزاید: «اول شوهر خودم نمی‌گذارد که اولادهایم را واکسین کنم. به خاطر همین مشکل سرخکان پیش آمده است. تب، درد چشم و خارش دارد. بسیار مرض بد است. از هم‌وطن‌های خود خواهش می‌کنم که کودکان خود را واکسین کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، شازیه، یکی از باشندگان مناطق دوردست دره‌ی غوربند پروان که نوزاد ۱۰ ماهه و کودک سه‌ساله‌اش به سرخکان مبتلا شده و در شفاخانه‌ی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان بستری اند، می‌گوید: «اول که گرفت سرفه کرد، بعد اسهال شد، بعد تب کرد و دانه بلند شد.»

سحرگل، دیگر باشنده‌ی دره‌ی غوربند که او نیز کودکش را در این شفاخانه‌ بستری کرده است، می‌گوید که بیماری سرخکان در روستای شان افزایش یافته است و افزون بر کودکان، بزرگ‌سالان نیز به این بیماری مبتلا شده اند.

آنان، از مسئولان صحی می‌خواهند که روند تطبیق واکسین ضد سرخکان را در روستای شان آغاز کنند تا از ابتلای کودکان بیش‌تر به این بیماری، جلوگیری شود.

در همین حال، عبدالخلیل حیدری، سرطبیب در شفاخانه‌ی ۱۰۰ بستر تخصصی پروان، به سلام‌وطندار می‌گوید که شمار کودکان مبتلا به سرخکان در این ولایت، در ۱۴ ماه پسین ۸۲ درصد افزایش یافته است. به گفته‌ی او، اگر شمار مبتلایان به این بیماری بیش‌تر شود، آنان در زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات درمانی، تجهیزات پزشکی و بستر، با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

حیدری، دلیل افزایش ابتلای کودکان به سرخکان را آگاهی‌نداشتن خانواده‌ها در باره‌ی این بیماری و تطبیق‌نشدن درست و به موقع واکسین، عنوان می‌کند و از ریاست صحت عامه‌ی پروان می‌خواهد که به واکسیناتوران، در بخش تطبیق واکسین بهتر آموزش داده شود تا در تطبیق سرتاسری آن کوتاهی نشود.

او، می‌افزاید: «در سال ۱۴۰۰، ۴۱ مریض و در سال ۱۴۰۱، ۲۳۵ مریض و هم‌چنان در ماه‌های حمل و ثور ۱۴۰۲، به تعداد ۲۵ تن داخل بستر داشتیم که خیلی نگران‌کننده است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

با این حال، سیر، مسئول کنترل بیماری‌های واگیر در ریاست صحت عامه‌ی پروان، می‌گوید که برنامه‌ی تطبیق واکسین ضد سرخکان، سرتاسری و در همه مرکزهای صحی این ولایت، موجود است؛ اما به گفته‌ی او، شماری از خانواده‌ها در زمینه‌ی دریافت آن کوتاهی می‌کنند. آقای سیر، می‌افزاید: «اوت‌بریک‌های میزل/شیوع سرخکان در این اواخر در بعضی نقاط مرکزی و قسمت‌های خواجه‌سیاران پروان، بود. زیادتر مشکلات در خود مردم است با وجودی که از طریق رسانه‌ها و صحت عامه و دیگر نهاد‌ها آگاهی‌دهی شده است. در پروان ساحه‌ی سفید هیچ وجود نداشته که از واکسین بماند.»

گفتنی است که سرخکان، یک بیماری ویروسی است و اگر کنترل نشود، به سرعت گسترش خواهد یافت.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: