باشندگان کاپیسا، می‌گویند شمار افرادی که از بیماری‌های روانی رنج می‌برند، در این ولایت افزایش یافته است.

احمدذکی، باشنده‌ی کاپیسا که کاکایش را به شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت نزد روان‌پزشک آورده، می‌گوید که او به افسردگی شدید مبتلا شده است.

احمدذکی، می‌گوید: «این مشکلات در منطقه بیش‌تر شده روان است. کاکایم خواب و خوراک ندارد، کارهای مختلف انجام می‌دهد و نگرانی روحی‌اش زیاد شده است. مراجعه‌کنندگان در سن‌های مختلف به خصوص بزرگ‌سالان، زن و مرد است. مردم مشکلات اقتصادی دارند نمی‌توانند که به شفاخانه‌های شخصی بروند و مشکل خود را حل کنند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

مزمل، دیگر باشنده‌ی کاپیسا، می‌گوید که مادرش خواب و اشتها ندارد و به همین دلیل او را نزد روان‌پزشک آورده است. مزمل، می‌افزاید که در شفاخانه‌ی ولایتی کاپیسا، روان‌پزشک کم است و از حکومت می‌خواهد که شمار روان‌پزشکان مرد و زن را در این شفاخانه افزایش بدهد.

او، می‌افزاید: «مادرم بسیار تشویش و جگرخونی می‌کند، خواب و خوراک ندارد. در مرکز کاپیسا داکتر کم است و دوا نیست؛ خواست من از دولت این است که در شفاخانه‌ی مرکزی کاپیسا داکتران متخصص عقلی و عصبی از بخش مردان و خانم‌ها را تعیین بسازد.»

به باور پزشکان، افزایش مراجعه‌ی بیماران نزد روان‌پزشک، نشان‌دهنده‌‌ی افزایش سطح آگاهی عمومی و اعتماد آن‌ها به بخش صحی است.

جمشید رسا، روان‌پزشک، می‌گوید که اختلالات روانی در مردان و زنان متفاوت است. به گفته‌ی او، وضع محدودیت‌ها در بخش‌های مختلف، بی‌کاری و وضعیت بد اقتصادی، از عامل‌های مهم ابتلای فرد به بیماری‌های روانی است.

رسا، می‌افزاید: «در این اواخر مراجعه‌کنندگان افزایش پیدا کرده است. عامل‌های بیولوژیکی، روانی و عامل‌های اجتماعی می‌تواند سبب به‌‌وجودآمدن مشکلات روانی شود، دانش مردم هم بالا رفته؛ در گذشته مراجعه نزد داکتر صحت روان را عیب می‌دانستند، فقر، نبود کار، درس، چالش‌ها در پیش‌رفت و مشکلات خانوادگی، عامل‌هایی اند که می‌تواند مشکلات روانی را افزایش بدهد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، مسئولان ریاست صحت‌ عامه‌ی کاپیسا، می‌گویند که شمار افراد مبتلا به بیماری‌های روانی در این ولایت نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

 لالاگل قادری، مسئول بخش رسانه‌های این ریاست، می‌گوید: «در شفاخانه‌ی ولایتی کاپیسا چهار داکتر صحت روانی است. در هر ولسوالی یک مشاور است، ۱۲ هزار و ۶۵۳ تن در سال ۱۴۰۱، به شفاخانه‌ی ولایتی مراجعه کردند که بیش‌تر شان مریضی تشوشات داشتند و در شش ماه نخست امسال، پنج هزار و ۶۶ مریض روانی مراجعه کرده که نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می دهد.»

به باور روان‌پزشکان، برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های روزانه، ایجاد سرگرمی و نظم‌بخشیدن به زندگی، می‌تواند از ابتلای افراد به بیماری‌های روانی پیش‌گیری کند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: