شماری از جوانان از ولایت‌های گونه‌گون کشور، امروز نشستی را زیر نام «کنفرانس ملی همدیگرپذیری» در کابل برگزار کردند. شرکت‌‌کننده‌گان این نشست می‌گویند که افغانستان به‌دلیل چندقومی‌بودن، در زمینۀ همدیگرپذیری آسیب‌پذیر است و برای ترویج این اصل در کشور، اقدامات همه‌جانبه نیاز است.

شرکت‌‌کننده‌گان تأکید می‌کنند که جوانان برای فرهنگ‌سازی و تقویت همدیگرپذیری در جامعه مکلف‌اند. حضرت نیک‌پا، یک تن از شرکت‌کننده‌گان کنفرانس ملی همدیگرپذیری، می‌گوید: «عنصرهای مهم در یک کشور آزادی و رفاه است که سبب توسعۀ اقتصادی می‌شود. این اصل ممکن نیست؛ مگر این‌که همدیگرپذیری وجود داشته باشد.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

طارق بلال‌زی، یک تن دیگر از شرکت‌کننده‌گان این کنفرانس، نیز می‌گوید: «اصل عمده‌یی که ما شرکت کردیم، این است که اصل همدیگرپذیری ترویج شود و با اشتراک‌گذاشتن تجارب‌مان، محور همدیگرپذیری را تقویت کنیم.»

در همین حال، خلیل‌الرحمان سروری، استاد دانشگاه کابل و یک تن از شرکت‌کننده‌گان این نشست، همدیگرپذیری را برای توسعۀ فرهنگی کشور مهم می‌داند و تأکید می‌کند که این فرهنگ باید از سوی امارت اسلامی نهادینه شود.

او می‌افزاید که شهروندان یک کشور در صورتی قادر به نهادینه‌سازی فرهنگ همدیگرپذیری می‌شوند که قدرت سیاسی آن کشور به‌عنوان ادارۀ مسئول، در کنارشان تلاش کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سوی دیگر، خوانی همت، یکی دیگر از استادان دانشگاه، نقش رسانه‌ها را در نهادینه‌سازی فرهنگ همدیگرپذیری مهم می‌داند و می‌گوید که رسانه‌ها باید مردم را به این امر مهم تشویق کنند.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که پیش از این شماری از آگاهان، یکی از جدی‌ترین چالش‌های کشور و عامل بدبختی‌های کنونی را گسست اجتماعی و افزایش شکاف‌های قومی عنوان کرده و گفته‌اند که یگانه راه برای رهایی از این چالش‌ها، اصل همدیگرپذیری‌ست.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: