افغانستان از معدود کشورهایی در جهان است که راهی به بحر ندارد و حوزه‌های دریایی تنها منابع آبی کشور است؛ منابعی که بخش بزرگ آن به کشورهای همسایه سرازیر می‌شود. در داخل افغانستان هم شکایت‌ها و انتقادهایی از چه‌گونگی مدیریت آب‌های افغانستان و شیوه‌های استفاده‌ی آن وجود دارد.

با این همه، در شرایطی که برخی نقاط کشور شدید با کم‌بود آب روبه‌رو است و خشک‌سالی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی کشور را تهدید می‌کند، کابینه‌ی حکومت سرپرست تصمیم گرفته ‌است که چه‌گونگی استفاده از آب دریاهای بزرگ کشور بررسی شود. کابینه به وزارت انرژی و آب دستور داده است که چه‌گونگی استفاده از آب دریاهای بزرگ کشور را بررسی کند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «امارت اسلامی مدیریت آب‌های کشور را زیر بحث گرفته و موضوع بسیار مهم است. آب‌های دریاهایی مثل ارغنداب و هلمند باید خوب مدیریت و بررسی شود تا استفاده‌ی مؤثر از آن صورت بگیرد.»

این در حالی است که در خیلی از نقاط کشور هم‌اکنون به دلیل کم‌بود آب‌های جاری، کشاورزان به استفاده از آب‌های زیرزمینی به اهداف کشاورزی رو آورده‌‌ اند.

سیدعبدالباسط رحمانی، کارشناس منابع آبی و محیط‌زیست، با نگرانی از دید شهروندان نسبت به منابع آبی کشور، خواهان اقدامات جدی برای مدیریت آب‌های افغانستان است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «در برداشت آب‌های زیرزمینی مسائل نظارتی بسیار شدید و قوانین بسیار جدی روی دست گرفته شود و مهم‌تر از آن نگاه مردم در برابر آب است که تصمیم می‌گیرند ادامه‌ی زندگی شان چه گونه باید باشد.»

گفتنی است که هم‌اکنون افغانستان با خشک‌سالی‌های شدید که کم‌بود آب از علت‌های اساسی آن است، روبه‌رو است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: