با وجود این که خبرنگاران در کشور خود شان با مشکلات اقتصادی و دیگر مشکلات روبه‌رو هستند؛ اما خبرنگاران محلی پکتیکا یک مؤسسه‌‌ی خیریه به نام «خبریال» ایجاد کرده اند تا به نیازمندان کمک و به آن‌ها زمینه‌ی کار را فراهم کنند.

این مؤسسه‌ی خیریه افزون بر کمک با نیازمندان، برای آن‌ها کسب‌وکارهای کوچک نیز ایجاد می‌کند.

عبدالباری نعیمی، رییس این مؤسسه‌ی خیریه، می‌گوید که حدود دو سال پیش خبرنگاران این ولایت این مؤسسه را به این دلیل ایجاد کردند که خبرنگاران برای تهیه‌ی خبر و برنامه‌های دیگر به روستاها و مناطق دورافتاده می‌رفتند و از نزدیک با مشکلات مردم و خانواده‌های فقیر آشنا شدند؛ به همین دلیل تصمیم گرفتند چنین مؤسسه‌ای را ایجاد کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «فقری که باشندگان مناطق دورافتاده‌ی پکتیکا با آن روبه‌رو بودند، خبرنگاران بهتر از دیگران می‌توانند آن وضعیت را درک کنند. همه‌ی ما خبرنگاران به این نتیجه رسیدیم که چنین یک نهادی داشته باشیم تا از وضعیت بد افراد گزارش ویدیویی تهیه و آن‌ها را پخش کنیم. کسانی که بخواهند به آن‌ها کمک کنند، ایجاد این نهاد یک راه آسان برای کمک آن‌ها به فقیران است. کمک‌کنندگان از این طریق می‌توانند غذا و پول نقد کمک کرده یا زمینه‌ی کسب‌وکار کوچک را برای فقرا فراهم کنند.»

جمال‌خان، فردی است که مؤسسه‌ی خیریه‌ی «خبریال» به او یک کسب‌وکار کوچک ایجاد کرده است. او که همسر معلول و دو فرزند دارد، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که پسر خردترش به دلیل فقر شدید مجبور است در شهر کفش رنگ کند؛ اما اکنون این نهاد در شهر شرن، مرکز پکتیکا، به او سرپناه ایجاد کرده و برای تأمین نیازهای روزانه‌اش یک غرفه نیز در اختیارش قرار داده شده است.

او می‌افزاید که روزانه به طور متوسط ​​بیش از ۱۰۰ افغانی درآمد دارد که با آن زندگی خود را اداره می‌‎کند. جمال‌خان، می‌گوید: «خانواده‌ی من قبلاً مشکلات زیادی داشتند. این افراد کمک زیادی به من کردند. این خانه توسط این نهاد خیریه برای من ساخته شد، خانه‌ی شان آباد. این غرفه نیز توسط این نهاد خیریه ساخته شد. من روی زمین مانده بودم، اما آن‌ها به من کمک بزرگ کردند. حالا برای فرزندانم رزق و روزی خوبی پیدا می‌کنم. روزانه ۱۰۰ افغانی درآمد دارم و از خدا راضی‌ام و برای همه دعا می‌کنم.»

عبدالمجید نیز از آن دسته افرادی است که فقر زندگی‌اش را تلخ کرده است و وضعیت اقتصادی خانواده‌اش بسیار بد بود. او می‌گوید که پس از مسافرت‌های زیاد، به کشور بازگشت و مشکلات اقتصادی فراوانی روبه‌رو بود؛ اما مؤسسه‌ی خیریه‌ی «خبریال» بعداً دکان کوچکی را در شهر شرن به او ساخت که اکنون از همین طریق امرار معاش می‌کند.

او می‌افزاید: «زمان زیادی را در مسافرت گذراندم، این جا با مشکلات زیادی مواجه شدم؛ اما اکنون مؤسسه‌ی خیریه‌ی خبریال کمک زیادی به من کرد. امروز در جایی که من نشسته‌ام یا برای فرزندانم نفقه پیدا می‌کنم، به خاطر هم‌کاری همین افراد است. مؤسسه‌ی خیریه‌ی خبریال کمک زیادی به من کرد و اکنون از این طریق نیازهای فرزندانم را تأمین می‌کنم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان ریاست اطلاعات‌وفرهنگ پکتیکا، از این اقدام خبرنگاران استقبال می‌کنند. محمدامین حذیفه، رییس اطلاعات‌وفرهنگ پکتیکا، از دیگر شهروندان و مردم می‌خواهد که برای کمک به نیازمندان هم‌کاری کنند.

او می‌گوید: «در مورد تأسیس مؤسسه‌ی خیریه‌ی خبریال همین قدر می‌توانم بگویم که کار خوبی است، ما از آن قدردانی می‌کنیم. امیدواریم که دیگر خبرنگاران و مردم از ولایت رنج‌دیده‌ی پکتیکا حمایت کنند. ما از آنان سپاس‌گزاریم.»

مسئولان مؤسسه‌ی خیریه‌ی «خبریال»، می‌افزایند که تا کنون حدود ۱۸ میلیون افغانی کمک‌های مختلف به این نهاد داده شده که آنان این کمک‌ها را به خانواده‌ها و افراد مستحق توزیع کرده یا هم برای آنان زمینه‌ی کار فراهم شده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: