باشندگان پروان، از شیوع بیماری‌های ساری در میان کودکان زیر پنج سال در این ولایت، نگرانی دارند.

شمریزخان، باشنده‌ی دره‌ی غوربند که دو فرزند بیمارش را برای درمان به شفاخانه‌ی ملکی پروان آورده، می‌گوید که کودکانش همیشه بیمار اند؛ زیرا به گفته‌ی او، داکتران به جای تشخیص و درمان درست بیماری، به بیماران داروی مسکن تجویز می‌کنند. او، می‌گوید: «داکترها مریض را سرسری معاینه میکنه و به همه پراستامول میته. دوا وجود نداره، دوای دیگه نوشته میکنه به بیرون. دَ بیرون که ما میریم حساب میکنه یک هزار-دوازده صد دوا میشه. خانه از دوا پر شده و مریض هم جور نمیشه.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالقدوس، دیگر باشنده‌ی پروان، که پنج کودک خردسالش به بیماری‌های گوناگون مبتلا شده، می‌گوید که به دلیل کیفیت پایین دارو و نبود داکتران، نه تنها بیماران بهبود نمی‌یابند؛ بل که هر روز به شمار شان افزوده می‌شود. «دَ شفاخانه‌ی ملکی پروان مراجعه کدیم، اولادکایم یکیش چیچک داره، یکیش سرخکان و یکیش کله‌چرک. می‌گویند یک مرض رَ دوا نیست.» او می‌افزاید که نسخه‌ای که داروی آن ارزان است را در داخل شفاخانه اجرا می‌کنند و نسخه‌ای که بهای داروی آن بیش‌تر می‌شود را باید از بیرون تهیه کند. این باشنده‌ی پروان، با شکایت از وضعیت بد رسیدگی به بیماران در شفاخانه‌ی ملکی پروان، می‌گوید: «دَ حالت بیخی مرگ که نباشه، کسی مریض خود را اینجه بستر نمیکنه.»

در همین حال، عبدالخلیل حیدری، سرطبیب در شفاخانه‌ی ۱۰۰بستر تخصصی پروان، به سلام‌وطندار، می‌گوید که در دو ماه گذشته، بیش از سه هزار و ۱۰۰ کودک زیر پنج سال که به انواع بیماری‌های ساری و ویروسی مبتلا بوده، به این شفاخانه مراجعه کرده اند. او، استفاده‌ی خودسرانه از داروها، تطبیق‌نشدن درست واکسین در خردسالی و پایین‌بودن سطح آگاهی خانواده‌ها را از دلیل‌های افزایش ابتلای کودکان به بیماری عنوان می‌کند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

کودکانی که برای درمان به شفاخانه‌ی ملکی پروان، آورده شده، بیش‌تر به انواع اسهال‌ها، دیهایدریشن، هپاتیت ویروسی و سرخکان مبتلا بوده اند.

به گفته‌ی حیدری، اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد و گراف ابتلا به بیماری‌های ساری بلند برود، شفاخانه‌ی ملکی پروان، دیگر گنجایش بیمار بستری را نخواهد داشت.

به باور کارشناسان امور صحی، اگر نهادهای مسئول، برنامه‌های واکسیناسیون را درست تطبیق کرده و در مورد رعایت مسائل بهداشتی به خانواده‌ها آگاهی‌دهی کنند، شیوع بیماری‌های ساری کاهش خواهد یافت.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: