بلندبودن بهای انرژی برق در بلخ، شماری از باشندگان این ولایت را بر آن داشته که نیاز شان به برق را با بهره‌گیری از صفحه‌های خورشیدی فراهم کنند. آن‌ها، می‌گویند که در سال‌های پسین، استفاده از انرژی خورشیدی برای دست‌رسی به برق، به عنوان بدیل خوبی برای برق آبی میان مردم رایج شده است.

حامد، باشنده‌ی بلخ، می‌گوید که پس از بی‌نتیجه‌ماندن اعتراض‌های مردم در برابر بهای بلند برق در این ولایت، به استفاده از برق خورشیدی روی آورده است. «تصمیم گرفتم دو تخته سولر بگیرم و از این طریق، خانه‌ی خود را روشن کنم؛ چون ما توان این را نداریم که در برابر یک کیلو‌وات برق، ۶.۲۵ افغانی بدهیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حمیدالله، دیگر باشنده‌ی بلخ که وضعیت مشابهی دارد، می‌گوید: «سولر در کشت‌وکار ما مفید است؛ چون حکومت توان کمک به ما را ندارد. مجبور استیم از سولر استفاده کنیم؛ چون اقتصادی می‌آید.»

فروشنده‌های صفحه‌های خورشیدی در بلخ نیز، می‌گویند که علاقه‌ی باشندگان این ولایت به استفاده از برق خورشیدی افزایش یافته است. بشیراحمد، فروشنده‌ی پنل‌های خورشیدی در این ولایت، می‌گوید که بیش‌تر کشاورزان و روستانشینان از انرژی خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز شان استفاده می‌کنند. او، می‌افزاید: «مشکلات اقتصادی میان مردم وجود دارد، بناً مردم علاقه‌مند استفاده از سولر شده اند. بیش‌تر مردم از سولرها جهت روشن‌ساختن خانه‌های شان استفاده می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

سردارولی ثاقب، رییس برشنا در بلخ، با تأیید بلندبودن بهای برق در این ولایت، می‌گوید: «ما برای حل این مشکل، دست به کار شدیم و خواست مردم را به مقام‌های رهبری رساندیم. تلاش می‌کنیم که تعرفه‌های برق ولایت بلخ با سایر ولایت‌ها، یک‌سان شود.»

مصرف برق در جوزجان، سرپل و فاریاب در هر کیلووات ۳ تا ۴.۵ افغانی هزینه برمی‌دارد؛ اما باشندگان بلخ، ناگزیر اند که در برابر هر کلیو‌وات برق، ۶.۲۵ افغانی بپردازند؛ چیزی که آن‌ها را به استفاده از صفحه‌های خورشیدی برای تأمین برق واداشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: