سفر چهارروزه‌ی هیئت بلندپایه‌ی سازمان ملل متحد به ریاست آمنه محمد، معاون دبیرکل این سازمان، با ابراز نگرانی از وضعیت زنان و بحران بشری در افغانستان، به پایان رسید.

در بیانیه‌ی رسانه‌ای این هیئت، آمده که وضعیت حقوق زنان در افغانستان بحرانی است و بیش‌تر از ۲۵ میلیون شهروند این کشور، به کمک‌های انسان‌دوستانه وابسته‌ اند.

در بیانیه‌ نوشته شده است: «آن چه در افغانستان اتفاق می‌افتد، یک بحران شدید حقوق زنان و زنگ خطری برای جامعه‌ی جهانی است. این نشان می‌دهد که چند دهه پیش‌رفت در زمینه‌ی حقوق زنان، چه‌ قدر سریع می‌تواند در عرض چند روز معکوس شود. سازمان ملل متحد و شرکای آن، از جمله سازمان‌های غیردولتی ملی و بین‌المللی، به بیش از ۲۵ میلیون افغانی که به کمک‌های بشردوستانه وابسته اند، کمک می‌کنند تا زنده بمانند و هم‌چنان متعهد به ماندن و ارائه آن استند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

هم‌زمان با پایان سفر هیئت سازمان ملل متحد به افغانستان و ابرازنگرانی‌ها از وضعیت کنونی این کشور، دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، نیز در تویتی گفته که میزان افراد نیازمند در افغانستان در مقایسه با پنج سال پیش، نزدیک به ۳۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گفته‌ی اوچا، زوال اقتصادی، تغییرهای آب‌وهوایی، گرسنگی و پیامدهای جنگ، سبب افزایش افراد نیازمند در افغانستان شده‌ است.

در همین حال، بهمن یوسفی، استاد دانش‌گاه و پژوهش‌گر مسائل اقتصادی، می‌گوید که فروپاشی نظام اقتصادی در کشور، همه سطوح زندگی را متأثر کرده است و اگر حکومت و جامعه‌ی جهانی برای بهبودی وضعیت توجه بیش‌تری نکنند، وضعیت بدتر نیز خواهد شد.

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «فروپاشی نظام اقتصادی، روی تمام ابعاد زندگی مردم در افغانستان تأثیر دارد. دولت و جامعه‌ی جهانی برای جلوگیری از فاجعه‌ی بیش‌تر در این کشور توجه کنند. تا کنون هم اگر سطح فاجعه گسترده نبوده، به خاطر وجود کمک‌ها و ذخیره‌ی مواد خوراکی شهروندان بوده است.

در شرایط کنونی، تغییرهای اقلیمی و بحران محیط‌زیستی نیز در کنار سایر بحران‌ها، شهروندان افغانستان را تهدید می‌کند. بر اساس آمار موجود، بیش‌تر از ۷۰ تن در اثر سرمای شدید در روزهای پسین جان باخته اند.

از سویی هم، باسط رحمانی، آگاه مسائل محیط‌زیستی، می‌گوید که هم‌اکنون، گواه رفتار غیر‌طبیعی آب‌وهوایی است.

او می‌افزاید: «در حال حاضر، ما شاهد رفتار غیرطبیعی آب‌وهوا هستیم. افغانستان کشوری است که به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، رشد ناچیزی داشته‌ایم و ما امکانات کم داریم که این ما را نسبت به سایر کشورها در قبال حوادث محیط‌زیستی سردی و سیلاب‌ها، بیش‌تر تهدید می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، محبوب محق، استاد روابط بین‌الملل، می‌گوید که نگرانی‌های جامعه‌ی جهانی بسیار جدی است و اگر امارت اسلامی در مورد تصمیم خود برای برداشتن محدودیت‌ها از زندگی زنان، بازنگری نکند، کمک‌ها به پایین‌ترین سطح خود خواهد رسید و هم‌چنان، امارت اسلامی از سوی جامعه‌ی جهانی به رسمیت شناخته نخواهد شد.

او می‌افزاید: «متأسفانه نگرانی‌ها بسیار جدی است. تعلیق سازمان‌های بین‌المللی ادامه خواهد داشت و فعالیت سازمان ملل نیز به پایین‌ترین سطح خواهد رسید. پیامد این وضعیت، بر مردم افغانستان بحرانی است و امارت اسلامی نیز به مشروعیت بین‌المللی دست پیدا نخواهد کرد.»

گفتنی است که با وجود امیدواری‌ها برای تغییر در پی سفر هیئت سازمان ملل متحد به افغانستان، این سفر در حالی به پایان رسید که فقر و بحران محیط‌زیستی، شهروندان را هم‌چنان تهدید می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: