آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، از دو روز به این سو در رأس هیئت بلندپایه‌ی سازمان ملل متحد، برای گفت‌وگو در باره‌ی حق کار و آموزش زنان در کابل به‌ سر می‌برد و تا کنون، با شماری از مقام‌های امارت اسلامی به شمول عبدالسلام حنفی، معاون رییس‌الوزرا و سرپرستان وزارت‌های امور خارجه و امور مهاجرین، دیدار داشته‌ است.

سفر هیئت بلندپایه‌ی سازمان ملل متحد به افغانستان در حالی که بلندترین مقام زن این سازمان در رأس آن قرار دارد، امیدواری‌هایی را برای تفاهم با امارت اسلامی در راستای یافتن‌ راه‌حلی برای بازگرداندن حق کار و آموزش زنان به میان آورده بود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، اما در خبرنامه‌هایی که از دیدارهای این هیئت با مقام‌های امارت اسلامی بیرون داده شده، بحث جدی‌ای پیرامون حق کار و آموزش زنان به میان نیامده و در سوی دیگر، بار ملامتی وضعیت کنونی افغانستان، به جامعه‌ی جهانی حواله شده است.

در همین حال، طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، به سلام‌وطندار می‌گوید که سفر هیئت سازمان ملل متحد به افغانستان، تنها توانست پیام سازمان ملل متحد را به امارت اسلامی برساند.

او می‌افزاید: «سفر معاون سرمنشی ملل متحد به این حساب مهم است که سرمنشی یکی از معاونان خود را فرستاده که او مسلمان است و با حجاب به این مقام رسیده‌ است. در حقیقت ملل متحد کارمندان عالی‌رتبه‌ی مسلمان خود را فرستاده که با طالبان حرف بزنند.»

هرچند در ماه‌های نخست روی‌کارآمدن امارت اسلامی، جامعه‌ی جهانی تلاش کرد با ترسیم خط‌سرخ‌هایی مانند تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر برای به‌رسمیت‌شناخته‌شدن امارت اسلامی را به تأمین حقوق بشر به ویژه زنان وادار کند. اکنون اما سازمان ملل متحد، بدون اشاره به بحث به‌رسمیت‌شناسی، تلاش دارد زنان در افغانستان حق کار و آموزش شان را به دست بیاورند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «در اوایل، جامعه‌ی جهانی خیلی مسئله‌ها را مطرح می‌کرد؛ اما رفته‌رفته با این فشارها و با این موضع‌گیری‌های تندروانه‌ی جامعه خیلی کوتاه آمده و فقط آمده به بحث کار و آموزش و یک سلسله مسئله‌ی آزادی بیان، یعنی از تقریباً ۱۰ مورد که در اول مطرح می‌کرد، به سه مورد رسیده است.»

این در حالی است که امارت اسلامی اخیراً زنان را از رفتن به دانش‌گاه‌ها، مرکزهای آموزشی و کار در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی منع کرده است؛ اقدامی که واکنش‌های جهانی را در پی داشت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: