مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات می‌گویند، کمیته‌یی زیر نظر ریاست حقوق این کمیسیون با شریکان انتخاباتی، حزب‌ها، جامعۀ مدنی و جانب‌های دخیل در انتخابات، شش‌ماه روی قانون انتخابات کار کرده که در نتیجه تغییرات جدیدی در این قانون آورده‌اند.

اورنگ زیب، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات امروز (دوشنبه، هجدهم حوت/اسفند) در یک نشست خبری در کابل می‌گوید که مسودۀ قانون انتخابات پس از تغییرات بنیادی زیر نام طرح ابتدایی قانون انتخابات تهیه و امروز رسماً به وزارت عدلیه فرستاده شده است.

به گفتۀ رئیس کمیسیون مستقل انتخابات، سیستم انتخابات از بحث‌های بنیادی در رعایت عادلانه‌بودن و عمومی‌بودن انتخابات است که بر بنیاد آن و پیشنهاد حزب‌های سیاسی، سیستم انتخابات مجلس نماینده‌گان از رأی واحد غیرقابل انتقال به سیستم رأی چندبعدی تغییر داده شده است.

رئیس کمیسیون مستقل انتخابات تأکید می‌کند در صورتی که تصمیم بر انتخابات شورای ولایتی و ولسوالی‌ها هم با سیستم رأی چندبعدی برگزار شود، آنان آماده‌اند که مفاد طرح ابتدایی قانون انتخابات را بر بنیاد این سیستم تنظیم کنند.

به گفتۀ او، آنان در  بخش‌های وضاحت در اصطلاحات کاربردی در روند انتخابات، پیش‌بینی تدابیر واضح برای تهیۀ فهرست رأی‌دهنده‌گان بر بنیاد شناس‌نامۀ برقی، چه‌گونه‌گی هم‌کاری اداره‌های دولتی در انتخابات، راهکارهای استقلالیت مالی و بودجه‌یی کمیسیون، آگاهی عامه و آموزش در بخش انتخابات نیز تغییرات بنیادی‌ آورده‌اند.

از سوی هم، مولانا محمد عبدالله، معاون کمیسیون مستقل انتخابات در این نشست می‌گوید که طرح اصلاحی قانون انتخابات دست مدیران، کمیشنران و دارالانشای کمیسیون انتخابات را محدود کرده است. به گفتۀ آقای عبدالله، در بخش شفافیت در انتخابات نیز راهکارهای خوبی سنجیده شده است، اما در بخش چه‌گونه‌گی انتخاب کمیشنرها آنان هیچ تغییراتی نیاورده‌اند که در این قسمت وزارت عدلیه و مجلس نماینده‌گان باید کار کنند.

مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات می‌افزایند که این طرح در ۱۲۱ ماده و بیش از ۶۰ صفحه تدوین شده است. پیش از این سیستم رأی غیرقابل انتقال به رأی قابل انتقال از نگرانی‌های حزب‌های سیاسی نیز بوده است که هم‌واره خواستار تغییرات در سیستم انتخاباتی کشور بودند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: