هیئت اوزبیکستانی روز گذشته در دومین روز حضور خود در افغانستان، با حضور مقام‌های امارت اسلامی نمایش‌گاهی را در کابل افتتاح کرد. ریاست این هیئت را جمشید خواجه‌یوف، معاون نخست‌وزیر اوزبیکستان، برعهده دارد و چند وزیر کابینه و ده‌ها بازرگان اوزبیکستانی نیز عضو آن است.

این هیئت اکنون سرگرم دیدار با مقام‌های حکومت سرپرست است و روز یک‌شنبه، ۷ عقرب، در دیدار خود با عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، بحث و تبادل نظر کرده است. در این دیدار، جمشید خواجه‌یوف از علاقه‌مندی اوزبیکستان برای سرمایه‌گذاری در افغانستان خبر داده است.

بر اساس خبرنامه‌ی پخش‌شده از این دیدار، این مقام اوزبیکستانی روابط میان امارت اسلامی و کشورش را خوب توصیف کرده‌ و افزوده است: «دولت، تاجران و سرمایه‌گذاران اوزبیکستان علاقه دارند که در بخش‌های مختلف مانند استخراج معادن، زراعت، انرژی و تولید در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سوی دیگر، وزارت انرژی و آب افغانستان، نیز با پخش خبرنامه‌ای از دیدار سرپرست این وزارت با هیئت اوزبیکستانی و بحث روی صادرات برق و هم‌کاری‌ها در بخش مدیریت آب، خبر داده است.

این در حالی است که پیش از این گزارش‌هایی مبنی بر ارسال هیئتی از جانب اوزبیکستان به افغانستان به منظور شریک‌کردن نگرانی‌های این کشور از ساخت کانال قوش‌تپه، پخش شده بود.

با این حال، مسئولان حکومت سرپرست، می‌گویند که مسئله‌ی آب دریای آمو و نگرانی‌های اوزبیکستان از ساخت کانال قوش‌تپه، شامل آجندای این بحث نیست و امارت اسلامی آماده نیست تا در مورد سیاست‌های داخلی خود با کشورهای دیگر گفت‌وگو کند.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار تأکید می‌کند که هدف سفر هیئت اوزبیکستان، روی گسترش روابط به ویژه روی بخش‌های بازرگانی و ترانزیتی متمرکز است.

او می‌افزاید: «هیئتی که از اوزبیکستان آمده است، آجندای سفر شان مواردی بود که من یادآور شدم. دوم این که در مورد مسئله‌ی آب پروسه‌ای که امارت اسلامی روی دست دارد، در داخل کشور است و ربطی به کشورهای دیگر ندارد.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین حال، سیدباقر محسنی، آگاه روابط بین‌الملل، حضور هیئتی با این ترکیب در کشور را، با اهمیت می‌داند؛ اما تأکید دارد که مشکل افغانستان در عرصه‌ی بین‌المللی، چالش‌های سیاسی است.

او می‌افزاید: «چنین نشست‌ها موانع و چالش‌ها در برابر تجارت را برمی‌دارد و به تاجران سهولت ایجاد می‌کند؛ اما در دوران امارت اسلامی مشکل عمده‌ی افغانستان در عرصه‌ی بین‌المللی، مشکل سیاسی بوده، این مشکل چالش‌هایی را برای امارت اسلامی هم در بخش اقتصاد و تجارت و هم در بخش سیاست به وجود آورده‌ است.»

گفتنی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، اوزبیکستان به روابط خود با افغانستان در عرصه‌های مختلف ادامه داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: