به دنبال شدت‌گرفتن درگیری‌ها میان فلسطین و اسرائیل و آغاز حمله‌های زمینی اسرائیل بر غزه، سازمان ملل متحد و شماری از قدرت‌های بزرگ خواستار آتش‌بس بشردوستانه میان دو کشور شده اند. اتحادیه‌ی اروپا روز پنج‌شنبه، ۴ عقرب، در نشست سران این اتحادیه در بروکسل، با صدور بیانیه‌ای خواستار توقف درگیری‌ها و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه شده است.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه‌ی عربستان سعودی، سه‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته خواستار برقراری آتش‌بس فوری و پایان محاصره‌ی غزه شد. روز جمعه، ۵ عقرب، امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، نیز خواستار آتش‌بس بشردوستانه در جنگ میان اسرائیل و حماس شد. رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، نیز از اسرائیل خواسته است که حمله بر زنان و کودکان فلسطینی را متوقف کند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

با وجود خواست قدرت‌های بزرگ برای برقراری آتش‌بس، درگیری‌ها در فلسطین نه تنها کاهش نیافته است؛ بل با گذشت هر روز شدت می‌گیرد. شماری از کارشناسان و آگاهان روابط بین‌الملل، می‌گویند که درگیری‌ها میان فلسطین و اسرائیل، به مرحله‌ی اساس رسیده است و می‌تواند به خاورمیانه نیز کشانده شود.

حمید محمودی، کارشناس روابط بین‌الملل، می‌گوید که زیاده‌خواهی‌های طرف‌های درگیر و تمکین‌نکردن به قوانین حقوق بین‌الملل و سازوکارهای حقوقی بین‌الملل، سبب گسترش جنگ میان فلسطین و اسرائیل شده است. او می‌افزاید: «تداوم وضعیت فعلی می‌تواند که به ضرر همه طرف‌های درگیر و طرف‌های بزرگ جهانی باشد. این‌ها نظام کل جهان را بی‌ثبات می‌کنند و ممکن درگیری‌ها در جای جایی از جهان الهام گرفته و از این وضعیت به وجود آید و سیستم و نظام حاکم فعلی را به چالش بکشد.»

عبدالجبار اکبری، آگاه روابط بین‌الملل، نیز می‌گوید: «کشورها تا کنون کاری نتوانسته و فقط با فلسطین ابراز هم‌دردی کرده اند. اگر این کشورها یک دید مشترک در رابطه به فلسطین پیدا نکنند، احتمال دارد درگیری بیش‌تر شود.»

از آغاز درگیری میان فلسطین و اسرائیل، ۲۲ روز می‌گذرد. بر اساس گزارش‌ها، در این مدت بیش از هشت هزار فلسطینی که بیش‌تر آنان زنان و کودکان اند، کشته و بیش از ۱۹ هزار تن دیگر زخمی شده اند. هم‌چنان، تلفات طرف اسرائیل به نزدیک به دو هزار کشته و زخمی رسیده است.

در سوی دیگر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به تازگی قطع‌نامه‌ای را به منظور برقراری آتش‌بس میان حماس و اسرائیل تصویب کرده است. ۱۲۰ کشور به این قطع‌نامه رأی موافق و ۱۴ کشور رأی مخالف دادند. نمایندگان سازمان ملل متحد با تصویب این قطع‌نامه از حماس و اسرائیل خواستند که به قوانین بشردوستانه پابند باشند و از غیرنظامیان محافظت کنند. حماس از تصویب قطع‌نامه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، استقبال کرده و خواهان اجرایی‌شدن آن شده؛ اما اسرائیل این درخواست سازمان ملل متحد را نفرت‌انگیز خوانده و آن را رد کرده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمود اضطرابی، دیگر کارشناس روابط بین‌الملل، به این باور است تا زمانی که قدرت‌های پشت پرده در جنگ میان فلسطین و اسرائیل، سیاست شان را تغییر ندهند، درگیری‌ها در غزه پایان نخواهد یافت. او می‌افزاید: «این جنگ که امریکا و اسرائیل به راه انداخته اند و قدرت‌هایی که پشت سر هر دو جناح است، حاضر اند به خاطر منافع شان کل جهان را به آتش بکشند و این دنباله‌ی سیاست‌های این کشورها این جنگ را به کل خارور میانه می‌کشد؛ چون آن جا گروه‌های نیابتی است که در منطقه می‌جنگند.»

درگیری‌ها میان فلسطین و اسرائیل، در ۷ اکتبر با پرتاب پنج هزار گلولهی راکت از سوی حماس، از نوار غزه به اسرائیل آغاز شد و تا کنون ادامه دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: