امام‌علی رحمان، رییس‌جمهور تاجیکستان، روز چهارشنبه، ۲۹ سنبله، در سخن‌رانی‌اش در هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادعا کرده که قاچاق مواد مخدر از افغانستان افزایش یافته است و نیروهای مرزی کشورش در دو سال گذشته، بیش از ۱۰ تُن مواد مخدر را در مرز با افغانستان ضبط کرده اند.

رییس‌جمهور تاجیکستان، گفته است: «در دو سال گذشته قاچاق مواد مخدر از قلمرو افغانستان به مراتب افزایش یافته است. در این دوره، مقامات صلاحیت‌دار تاجیکستان در مرز با این کشور بیش از ۱۰ تُن مواد مخدر را مصادره کرده اند که نظر به سال‌های پیش به چندین مراتبه زیاد است.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، اما گفته‌ها در باره‌ی افزایش قاچاق مواد مخدر به دیگر کشورها را رد می‌کند و به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، جلو هر گونه کشت‌ تریاک و قاچاق مواد مخدر به بیرون از افغانستان گرفته شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ذبیح‌الله مجاهد، می‌افزاید: «وضعیت مواد مخدر در افغانستان کامل تغییر کرده، کدام انتقالات و قاچاق که بوده، هم کاهش یافته است. ما بارها گفتیم، باز هم تأکید می‌کنیم که افغانستان دیگر جای تولید، قاچاق و دادوگرفت مواد مخدر نخواهد بود؛ ولی این مبارزه به وقت هم نیاز دارد، به امکانات هم که ما آهسته‌آهسته به مراحل تکمیلی آن می‌رسیم.»

در سوی دیگر، کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان که در قطر فعالیت دارد، در حساب کاربری «ایکس» خود نوشته است که با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه دیدار و در باره‌ی مبارزه با مواد مخدر، منع تجارت آن، درمان معتادان و راه‌های بدیل برای معیشت‌های زندگی آنان، گفت‌وگو کرده است.

کرن دیکر، گفته است: «شنیدن توصیه‌های کارشناسان افغان در داخل و خارج از افغانستان در مورد این که چه گونه جامعه‌ی بین‌المللی می‌تواند کمک کند و نقش مهم زنان افغان در تمام جنبه‌های مبارزه با مواد مخدر چه قدر است، بسیار ارزش‌مند است. ما بدون آنان [زنان] موفق نخواهیم شد.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین حال، کارشناسان امنیت بین‌الملل، می‌گویند با این که مبارزه‌ی امارت اسلامی برای جلوگیری از کشت تریاک و قاچاق مواد مخدر به کشورهای دیگر تا اندازه‌ی زیادی موفق بوده؛ اما تا کنون این پدیده به صورت کامل محو نشده و برای محو کامل آن نیاز به هم‌کاری منطقه‌ای است.

سیدمقدم امین، کارشناس امنیت بین‌الملل، می‌گوید: «در دو سال گذشته در برابر کشت تریاک یا قاچاق مواد مخدر مبارزه‌ی جدی صورت گرفت، هیچ فرد یا گروهی آشکارا متوصل به تولید یا قاچاق مواد مخدر نشد؛ اما هنوز هم به عنوان یک چالش در محیط بین‌الملل مطرح است و نیاز است که برای نابودی آن تدابیر مشترک در منطقه به خاطر مبارزه با قاچاق این پدیده روی دست گرفته شود.»

این در حالی است که دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، در ۱۹ سنبله با پخش گزارشی اعلام کرد که افغانستان سریع‌ترین تولیدکننده‌ی متامفتامین در جهان است و قاچاق این مواد به کشورهای همسایه نزدیک به ۱۲ درصد افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: