مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌گویند که از سال ۲۰۲۲ به این سو، ۲۶ هزار و ۹۴۶ بیمار مبتلا به بیماری قلبی در سراسر کشور، به شفاخانه‌ها مراجعه کرده اند که بیش‌تر شان هنوز بستری اند. آن‌ها، می‌افزایند که از سال گذشته‌ی میلادی تا کنون، دو هزار و ۱۰۰ تن در اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی جان باخته اند.

مسئولان، این اطلاعات را امروز (یک‌شنبه، ۹ میزان) در یک نشست که به مناسبت روز جهانی بیماری‌های قلبی برگزار شد، به سلام‌وطندار ارائه کرده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که از سال گذشته تا کنون، ۸۲۱ بیمار تنها در اثر بیماری «ischemic heart disease» یا کاهش خون‌رسانی به قلب، جان خود را از دست داده اند. او می‌گوید: «در سال گذشته در سراسر افغانستان، ۲۶ هزار و ۹۴۶ بیمار مربوط به بیماری‌های قلبی به شفاخانه‌ها مراجعه کرده اند. البته بیمارانی که نزد ما راجستر شده اند دو هزار اند. در کل، ۲۱۰۰ بیمار تقریباً وفات شده که همه بیماران قلبی بوده اند.»

امرخیل، می‌افزاید که در ۲۰ سال گذشته، در زمینه‌ی فراهم‌کردن تجهیزات و دیگر خدمات برای درمان بیماری‌های قلبی در کشور، توجه خاصی صورت نگرفته است.

از سویی هم، پزشکان، کم‌بود غذا، آگاهی‌نداشتن مادران از مصرف داروها در دوران بارداری و کم‌بود پزشک متخصص را از عامل‌های اصلی بروز بیماری‌های قلبی در میان شهروندان، عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

عبدالحمید صدیقی، پزشک و رییس انجمن قلبی وعایی افغانستان، می‌گوید: «فقر غذایی عامل اصلی مشکلات قلبی است. مریض‌ها از ولایت‌های فقیرنشین می‌آیند که اطفال شان سوراخ قلب دارند و امراض مربوط به رگ‌های قلب در جوانان زیاد است. دلیلش این است که وقتی طفل در بطن مادر است، درست تغذیه نمی‌شوند، دوم استفاده از دواهای نامصون در زمان حاملگی است.»

در پایان این نشست، مسئولان سازمان جهانی بهداشت، وعده سپرده اند که در زمینه‌ی آموزش کارمندان صحی، دست‌رسی شهروندان به خدمات درمانی به ویژه در بخش‌های دوردست با وزارت صحت عامه هم‌کاری می‌کنند‌.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: