وزارت امور خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا، روز گذشته (سه‌شنبه، ۲۷ فبروری) نشستی را در باره‌ی جایگاه اقتصادی زنان افغان زیر نام «ائتلاف برای مقاومت اقتصادی زنان افغانستان»، برگزار کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا، اعلام کرده است که این نشست در باره‌ی مشارکت‌های جدید برای پیشبرد کارآفرینی، اشتغال و تحصیل برای زنان و دختران افغان، برگزار شد.

وزیر امور خارجه‌ی امریکا، در این نشست بازداشتن زنان و دختران افغان از کار و تحصیل را، به زیان استفاده از ظرفیت این قشر جامعه برای رشد اقتصادی افغانستان خوانده‌ است. او در این نشست گفته‌ است: «اگر زنان و دختران قادر به آموختن و کارکردن باشند، تمام کشور از آن مستفید می‌شود؛ خانم‌ها می‌توانند نفقه‌ی خانواده را تأمین کنند؛ آن‌ها میلیون‌ها دالر به اقتصاد افغانستان اضافه می‌کنند؛ فرصت‌های اقتصادی برای عاید اضافه و پایداری صلح و پایداری امنیت را افزایش می‌دهند و همین گونه، مشارکت خانم‌ها باعث پیش‌رفت جامعه می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، عزیزه مومند، یکی از زنان فعال در عرصه‌ی تجارت و اقتصاد در افغانستان، می‌گوید که کار و نقش زنان در عرصه‌ی تجارت، نیازمند هم‌کاری‌ها با آنان در عرصه‌های گونه‌گون است. این بانوی تجارت‌پیشه که پیش از این شرکتی در بخش تولیدات وسایل ورزشی داشت و این شرکت از چند سال به این سو به دلیل مشکلاتی مانند نبود بازار مناسب متوقف شده ‌است، می‌گوید که جامعه‌ی جهانی می‌تواند با ایجاد زمینه‌های حمایتی به ویژه در بخش بازاریابی و زمینه‌سازی برای عرضه‌ی محصولات زنان تجارت‌پیشه و همین گونه تهیه‌ی مواد خام برای آن‌ها، با آنان هم‌کاری کند.

این زن فعال در بخش تجارت، می‌افزاید در شرکت قبلی او که در بخش تولید وسایل ورزشی کار می‌کرد، دست‌کم ۱۳۰ بانو سرگرم کار بودند و هم‌اکنون نیز او با راه‌اندازی کارگاه خیاطی، زمینه‌ی کار را به نزدیک ۸۰ بانو فراهم کرده‌ است. عزیزه مومند، تأکید می‌کند که پیش از این بارها به آنان وعده‌های حمایتی از سوی جامعه‌ی جهانی داده شده است؛ اما آنان تا کنون از آن مستفید نشده‌ اند. «بیش‌تر شرکت‌هایی که بودند، فعلاً در حالت رکود اند؛ چون ما بازار مناسب نداریم. قبلاً ما به بیرون از کشور صادرات می‌کردیم؛ اما حالا نمی‌توانیم؛ چون راه‌های تجارتی بسته است.»

از سویی هم، مسئولان در وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست امارت اسلامی، نقش زنان در بخش تجارت و اقتصاد کشور را سازنده می‌خوانند و تأکید می‌کنند که این وزارت در صدد ایجاد زمینه‌ها و سهولت‌های بیش‌تر برای زنان تجارت‌پیشه است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «وزارت صنعت و تجارت همیشه از خانم‌هایی که سرمایه‌گذار بودند، حمایت همه‌جانبه داشته ‌است. ما کوشش می‌کنیم سهولت‌های بیش‌تری را برای شان به وجود آوریم؛ ما در صدد ایجاد یک وبسایت آنلاین هستیم تا از طریق آن بتوانند فرآورده‌ها و دست‌آوردهای شان را به جهان عرضه کنند. همه روزه ما شاهد رونق کار آن‌ها هستیم.»

این در حالی است که امارت اسلامی در بیش‌تر از دو سال گذشته، محدودیت‌هایی را در برابر کار زنان در کشور وضع کرده ‌است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: