بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، با رد ادعای اداره‌ی مبارزه با تروریزم ایالت خیبرپشتون‌خواه پاکستان، می‌گوید که افغانستان به هیچ کشوری در منطقه تهدید نیست.

آقای کریمی به سلام‌وطندار می‌گوید: «موقف امارت اسلامی واضح است. طوری ‌که امارت اسلامی خواهان امنیت، صلح و ثبات در افغانستان است، خواهان تأمین‌بودن صلح و امنیت در کشورهای منطقه و همسایه نیز است. ولی مسائل داخلی کشورها، به همان کشورها مربوط می‌شود که ما نمی‌خواهیم در امور دیگر کشورها دخالت کنیم. در کل به تمام نگرانی‌هایی که کشورها در باره‌ی افغانستان دارند، اطمینان می‌دهیم که خاک افغانستان تهدید نیست و [در مورد ادعاهای مطرح‌شده]، اسناد و شواهدی وجود ندارد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

اداره‌ی مبارزه با تروریزم ایالت خیبرپشتون‌خواه پاکستان، گفته است پنج‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته در هنگام عملیات نیروهای امنیتی این کشور در اسپینکی وزیرستان جنوبی، فردی خودش را منفجر کرده و این اداره مدعی شده است که انتحار‌کننده‌ از ولایت لوگر افغانستان آمده بود.

با این حال، شمشاد عزیز کاظمی، پژوهش‌گر امنیت ملی، می‌گوید که این اظهارات پاکستانی‌ها فشاری است بر امارت اسلامی تا برای سرکوب مخالفان پاکستان با این کشور هم‌کاری کند.

او می‌افزاید: «پیروزی امارت اسلامی در افغانستان، در واقع مورال/روحیه‌ی گروه‌های شورشی و شبه‌نظامی در منطقه به ویژه پاکستان را افزایش داده است. تاکتیک‌های طالبان پاکستانی در برابر حکومت اسلام‌آباد متأثر از تاکتیک‌هایی است که امارت اسلامی در برابر حکومت کابل استفاده می‌کرد. بنابر این، آنان سعی می‌کنند تا فشار بیاورند از دالان‌های امارت اسلامی گروه‌هایی که برای پاکستان تهدید اند را، یا به میز مذاکره بکشانند یا با زور بازداشت و زندانی کنند.»

از سویی هم، محمود اضطرابی، استاد دانش‌گاه، می‌گوید گروه‌هایی که اکنون در خاک پاکستان در برابر حکومت این کشور می‌جنگند، دوستان دیروز آن بودند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «پاکستان در داخل دشمنانی دارد که تا دیروز دوستان آن بودند. از یک طرف بلوچ‌ها اند که ابراز استقلال می‌کنند و از طرف دیگر بحث تی‌تی‌پی است که با گذشت هر روز، تقویت می‌شود. اگر در داخل سیاسیون نتوانند با نظامیان کنار بیایند و این وضعیت جریان یابد، سرانجام تجزیه را در پی خواهد داشت.»

این در حالی است که وقوع رویدادهای هراس‌افکنی در پاکستان در این اواخر افزایش یافته؛ چیزی که حکومت این کشور بارها آن را به افغانستان ربط داده و هر بار از سوی امارت اسلامی رد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: