به دنبال افزایش حمله‌های هراس‌افکنانه در پاکستان و حمله بر مسجدی در پیشاو این کشور که بیش از ۳۰۰ کشته و زخمی بر جای گذاشت، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در نشست مهمی با مقام‌های سیاسی و امنیتی این کشور در ایالت خیبرپشتون‌خوا، از رهبری امارت اسلامی خواسته است که در راستای مهار تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، با این کشور هم‌کاری کند.

در نشستی که نخست‌وزیر پاکستان آن را رهبری می‌کرد، تصمیم گرفته‌ شده است که مسئله‌ی تروریزم را با رهبری امارت اسلامی با پیام این‌ که پاکستان تروریزم فرامرزی را تحمل نمی‌کند، در میان بگذارد.

در همین حال، نظیراحمد رزاقی، پژوهش‌گر مسائل بین‌الملل، به سلام‌وطندار می‌گوید که پاکستان با پیش‌کشیدن بحث تروریزم، دنبال جذب کمک‌های جهانی است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «برای پاکستان، تروریزم یک منبع درآمد بوده است. پاکستان در دهه‌ی ۹۰، برای مبارزه با تروریزم میلیاردها دالر از جامعه‌ی جهانی گرفت. پاکستان گرفتار مشکلات جدی اقتصادی است و در حال لابی‌گری برای به‌دست‌آوردن کمک‌های اقتصادی جهانی است.»

از سویی هم، شمشاد عزیز کاظمی، پژوهش‌گر مسائل استراتژیک و امنیت ملی، می‌گوید که پاکستان پیش‌ از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، به چشم دارایی استراتژیک نگاه می‌کرد.

او می‌‌افزاید: «پیش از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، پاکستان با چشم دارایی استراتژیک به امارت اسلامی نگاه می‌کرد و پیش‌بینی‌هایی که داشتند، همه غلط از آب درآمد. کشورهای منطقه از امارت اسلامی می‌خواهند تعهد بگیرند که با گروه‌های هراس‌افکن مبارزه کند.»

در سوی دیگر، سلمان منصور، پژوهش‌گر مسائل نظامی و اطلاعاتی، می‌گوید که با فشارهای اخیری که بر پاکستان وارد شده، این کشور را واداشته است که هم‌زمان به امارت اسلامی درخواست هم‌کاری و هشدار بدهد.

او می‌‌افزاید: «فشارهایی که در این اواخر بر پاکستان آمده است، هم دست هم‌کاری بر امارت اسلامی دراز کردند و هم هشدار می‌دهند که دست از حمایت طالبان پاکستانی بردارند. انفجار در مسجد پاکستان و سربرآوردن سلاح‌ها و تجهیزات افغانستان از پاکستان، نگرانی‌های آن‌ها را به وجود آورده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این همه، سیدذکرالله هاشمی، آگاه مسائل سیاسی نزدیک به امارت اسلامی، می‌گوید‌ که امارت اسلامی پس از قدرت‌گرفتن در افغانستان، در حال مبارزه با هراس‌افکنی است.

او می‌افزاید: «طالبان پاکستانی یا مخالفان دولت پاکستان، نیازی ندارند به افغانستان بیایند؛ این جا نه اقتصادی خوب است و نه تجهیزاتی که آن‌ها استفاده کنند. آن‌ها در خاک پاکستان علیه ظلم و فساد دولت پاکستان جنگ می‌کنند. امارت اسلامی طی ۱۶ ماه اخیر به جهان ثابت کرد که علیه گروه داعش و دهشت‌افکنی مبارزه می‌کند.»

این در حالی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، با میانجی‌گری امارت اسلامی، میان تحریک طالبان پاکستان و دولت این کشور آتش‌بس برقرار شده و با پایان این آتش‌بس، حمله‌های تحریک طالبان پاکستان در این کشور افزایش یافته؛ چیزی که پاکستان را به درخواست هم‌کاری دوباره از امارت اسلامی واداشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: