برنامه‌ی توسعه‌ا‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان، به مناسبت «روز جهانی زمین» اعلام کرده است که افغانستان در آستانه‌ی یک فاجعه‌ی اقلیمی قرار دارد و تغییرهای آب‌وهوایی به ویژه خشک‌سالی، بقا و رفاه میلیون‌ها شهروند این کشور را تهدید می‌کند.

این نهاد، امروز (دوشنبه، ۳ ثور)  با پخش گزارشی در حساب کاربری اکس خود گفته است که ۷۹ درصد خانواده‌ها در افغانستان، به آب آشامیدنی دست‌رسی ندارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در گزارش آمده است: «خشک‌سالی با تغییرات آب‌وهوایی بدتر شده است؛ ما باید اکنون برای حمایت از انعطاف‌پذیری و سازگاری مردم افغانستان با تغییرات آب‌و‌هوایی اقدام کنیم؛ افغان‌ها در برابر تغییرات آب‌‌وهوایی آسیب‌پذیرتر اند.»

بر اساس گزارش برنامه‌ای توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، زندگی بیش از ۸۰ درصد شهروندان افغانستان، به منابع طبیعی وابسته است.

در سوی دیگر، شماری از آگاهان محیط‌زیستی، می‌گویند که برای کاهش آسیب‌پذیری افغانستان از تغییرات آب‌وهوایی، حکومت سرپرست و سازمان‌های جهانی باید گام‌های عملی و جدی را روی دست گیرند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نجیب‌الله سدید، کارشناس محیط‌زیستی، می‌گوید: «برای حل این مشکل در نخست باید دولت افغانستان برای کم‌کردن آسیب‌ها، پلان‌های طولانی‌مدت را روی دست گیرد؛ افغانستان به تنهایی نمی‌تواند هزینه‌ی همه این را تأمین کند؛ باید سازمان‌های جهانی با دولت افغانستان هم‌کار باشد.»

 افغانستان از ۲۰۲۱ تا اکنون، بیش‌ترین جابه‌جایی ناشی از تغییرهای آب‌وهوایی را تجربه کرده است. بر اساس گزارش برنامه‌ی توسعه‌ا‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان، دو میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند این کشور به دلیل خشک‌سالی محببور به ترک محل اصلی زندگی شان شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: