کشته‌شدن ۳ عضو خانوادۀ بسم‌الله عادل ایماق، مدیرمسئول پیشین رادیو صدای غور از سوی افراد مسلح ناشناس، واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان و نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی خواستار بررسی قتل اعضای خانوادۀ آقای عادل شده‌اند.

کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان حملۀ افراد مسلح ناشناس بر اعضای خانوادۀ بسم‌الله عادل را محکوم کرده و از ادارۀ محلی و نهادهای امنیتی خواسته است که این قضیه را به طور جدی بررسی و عاملان آن‌ را بازداشت و مجازات کنند.

در اعلامیۀ کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان که امروز (جمعه، هشتم حوت/اسفند) منتشر شده، از حکومت خواسته شده است که از اعضای خانوادۀ آقای ایماق حفاظت کند. بر بنیاد اعلامیۀ این کمیته، ۳ عضو خانوادۀ بسم‌الله عادل ایماق در حملۀ افراد مسلح ناشناس در روستای «تغه تیمور»، واقع در غرب شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور کشته شده و ۵ تن دیگر زخم برداشته‌اند.

در اعلامیۀ کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان جزئیاتی در مورد عاملان و انگیزۀ حمله روشن نشده است. اما حیات‌الله عادل، برادر بسم‌الله عادل که آمر حوزۀ دوم پولیس غور نیز است، به سلام‌وطندار می‌گوید که شب گذشته طالبان بر خانۀ مسکونی‌شان در روستای «تغه تیمور» حمله کرده‌اند. به گفتۀ آقای عادل، در این حمله ۳ عضو خانواده‌اش مشمول برادر، پسر کاکا و یک دختر پانزده ساله که برادرزاده‌اش هست، کشته شده و ۵ تن دیگر زخم برداشته‌اند.

طالبان اما دست‌داشتن در این حمله را رد کرده‌اند. یوسف احمدی، از سخنگویان طالبان می‌گوید که این حمله کار آنان نیست.

از سوی هم، کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان گفته است که از حکومت افغانستان خواستار بررسی جدی قتل بسم‌الله عادل ایماق شده بود، اما نه‌تنها تاکنون در مورد عاملان این روی‌داد معلوماتی در دست نیست؛ بل‌که اکنون خانوادۀ آقای عادل مورد حملۀ مسلحانه قرار گرفته است.

این کمیته افزوده است که ادارۀ محلی و نهادهای امنیتی باید در مورد قتل ایماق و خانواده‌اش اطلاعات ارائه کنند. هم‌زمان با این، کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان در مورد امنیت و مصونیت خبرنگاران و اعضای خانوادۀ‌شان به شدت ابراز نگرانی کرده است.

به گفتۀ این کمیته، موج جدید قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران که در ماه نوامبر سال گذشتۀ میلادی آغاز شد، نه‌تنها امنیت تمام خبرنگاران را به خطر انداخته؛ بل‌که بر توانایی خبرنگاران و رسانه‌ها در تولید مؤثر خبرها و دیگر محتوای رسانه‌یی اثر منفی گذاشته است.

در همین حال، نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی هم خواهان بررسی قضیۀ کشته‌شدن ۳ عضو خانوادۀ آقای عادل ایماق شده است.

در اعلامیۀ نی که امروز پخش شده، آمده است: «به اساس گزارش‌های رسیده، شب گذشته در حملۀ افراد مسلح بالای خانۀ پدر شهید بسم‌الله عادل ایماق؛ برادر، خواهر و یک خواهرزاده‌اش جان باخته است. بر بنیاد این‌گزارش‌ها، دو تن از اعضای خانوادۀ وی را حمله‌کننده‌گان با خود برده‌اند.»

نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان نیز از ادارۀ محلی غور و نهادهای امنیتی این ولایت خواسته است که روی‌داد کشته‌شدن اعضای خانوادۀ بسم‌الله عادل ایماق را به‌ گونۀ جدی بررسی کند و قاتلان آن‌ها را شناسایی و به پنجۀ عدالت بسپارند.

نی هم‌چنان در این اعلامیه‌اش خواسته، حکومت روشن سازد که آیا حمله بر خانوادۀ عادل ایماق ربطی به کار رسانه‌یی او داشته است یا خیر؟

در اعلامیه گفته شده است: «نی به ‌این باور است که این حمله شدیداً مایۀ نگرانی جامعۀ رسانه‌یی شده و باعث خلق ترس و رعب می‌تواند شود. باید گفت که نهادهای محلی امنیتی از آغاز بررسی‌ها در زمینه سخن گفته‌اند.»

نماینده‌گی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در افغانستان نیز در یک پیام توییتری این حمله را محکوم کرده و خواهان متوقف‌شدن این‌گونه حمله‌ها شده است.

ناتو گفته است: «دو ماه پس از کشته‌شدن بسم‌الله عادل ایماق، خبرنگار و فعال مدنی در ولایت غور، تازه خبر رسید که بسته‌گان او نیز هدف حمله قرار گرفته‌اند. نقش رسانه‌های آزاد افغانستان اکنون بیش از هر زمان دیگر مهم است. این حمله‌ها باید متوقف شود!»

بسم‌الله عادل ایماق، مدیرمسئول پیشین رادیو صدای غور نزدیک به دو ماه پیش (جمعه، دوازدهم جدی/دی) از سوی افراد مسلح ناشناس در غرب شهر فیروزکوه ترور شد.

بسم‌الله عادل ایماق، مدیرمسئول پیشین رادیو صدای غور

ریاست عمومی امنیت ملی چند روز پس از کشته‌شدن آقای عادل اعلام کرد که عزت‌الله بیک، عضو شورای ولایتی غور در ترور آقای ایماق دست داشته است. عزت‌الله بیک پس از آن‌که به اقدام نیروهای امنیت ملی برای بازداشتش واکنش نشان داد و دست به تیراندازی زد، کشته شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: