روز گذشته وزارت امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی فرمان تازه‌یی را دربارۀ حجاب زنان صادر کرد. طبق این فرمان، از این پس تمامی زنان باید حجاب را رعایت کنند و در صورت تخلف مردان خانوادۀ آنان مجازات می‌شوند.

در این فرمان «چادری و حجاب سیاه» از نمونه‌های حجاب ذکر و تأکید شده که بهتر است زنان تنها در صورت نیاز از خانه بیرون شوند. در عین حال، کارمندان زن در نهادهای دولتی در صورت رعایت‌نکردن حجاب برکنار می‌شوند.

این فرمان تازۀ امارت اسلامی واکنش‌های گستردۀ داخلی و بین‌المللی را برانگیخته است. ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای وضعیت حقوق بشر افغانستان، گفته است که امارت اسلامی با این فرمان گام به گام حقوق بشری زنان را با ایجاد محدودیت‌هایی در زمینۀ آموزش، حرکت، اشتغال و زنده‌گی عمومی، محو می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او در توییترش نوشته است که باید عواقبی برای نقض حقوق بشر وجود داشته باشد و زمان آن است که جامعۀ بین‌المللی اقدام کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز از این تصمیم امارت اسلامی ابراز نگرانی کرده و از امارت اسلامی خواسته است که به وعده‌های خود به زنان و دختران افغان، و تعهدات‌شان براساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر، عمل کنند.

هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، نیز به این فرمان واکنش نشان داده است. او گفته که هدف از این تصمیم، حذف زنان و دختران از زنده‌گی عمومی‌ست.

معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، افزوده است که این تصمیم امارت اسلامی «زنان و دختران را بدون خودمختاری، دارایی خویشاوندان مردشان می‌سازد». هیدر بار تأکید کرده است که نحوه پاسخ جهان به این اقدامات، بر حقوق زنان در همه جای کرۀ زمین تأثیر دارد.

در همین حال، رینا امیری، نمایندۀ ‌ویژۀ آمریکا برای زنان افغانستان، در توییترش نوشته است که امارت اسلامی به اتخاذ سیاست‌های سرکوب زنان و دختران به‌ جای رسیده‌گی به بحران اقتصادی و نیاز به ایجاد حکومت فراگیر ادامه می‌دهد.

او تصریح کرده است که به درخواست‌های افغان‌ها و جامعۀ بین‌المللی برای پایان‌دادن به این اقدامات، بازگشایی مکتب‌های دخترانه و اجازه‌دادن زنان برای کار و از سرگیری زنده‌گی‌شان می‌پیوندد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

وان برانت، سفیر اتحادیۀ‌ اروپا برای افغانستان، نقض آزادی نیمی از جمعیت افغانستان را مشکل اساسی حکومت امارت اسلامی خوانده است. او گفته که پرداختن مداوم حکومت سرپرست به «کم‌اهمیت‌ترین مسائل و نادیده‌گرفتن بحران غذایی، صحت، آموزش و اقتصاد از دیگر چالش فراراه حکومت امارت اسلامی‌ست.»

سفیر اتحادیۀ‌ اروپا تأکید کرده که اقدامات امارت اسلامی سبب بیگانه‌ساختن حامیان بین‌المللی  و جامعۀ جهانی می‌شود.

پیش از این نیز وضع محدودیت‌ها بر زنان و دختران از سوی امارت اسلامی و ایجاد ممنوعیت‌هایی در اجتماع به آنان، سبب واکنش‌های جامعۀ جهانی شده است. تأمین حقوق اساسی زنان از خواسته‌های اصلی جامعۀ بین‌المللی به‌عنوان شرطی برای به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی مطرح شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: