بی‌سرنوشتی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و بازداشت‌های توأم با خشونت و بدرفتاری، از چالش‌هایی اند که مهاجران افغان در پاکستان این روزها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این چالش‌ها سبب شده‌ است که مهاجران افغان در پاکستان، زندگی با ترس‌ و نگرانی‌های روحی و روانی داشته باشند؛ وضعیتی که سازمان عفو بین‌الملل نیز به تازگی در باره‌ی آن ابراز نگرانی کرده‌است.

سازمان عفو بین‌الملل، در حساب کاربری «ایکس»، از بی‌توجهی بین‌المللی به وضعیت مهاجران افغان در پاکستان، انتقاد کرده است. این سازمان، در این باره نوشته است: «این مورد بسیار نگران‌کننده‌ است که جامعه‌ی بین‌المللی هیچ گونه توجهی به وضعیت مهاجران افغان در پاکستان ندارد.»

بخش قابل توجهی از بیش از سه میلیون مهاجر افغان در پاکستان را کسانی تشکیل می‌دهند که پس از فروپاشی نظام جمهوری در افغانستان، به دلیل نگرانی‌های امنیتی از کشور بیرون شده‌ اند و در پاکستان در انتظار رسیدن به کشورهای اروپایی و امریکایی اند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

میرویس زازی، یکی از این مهاجران افغان در پاکستان، است که پس از فروپاشی جمهوری به پاکستان رفته‌ و هم‌اکنون منتظر رفتن به کشور مقصد است. او می‌گوید که بی‌سرنوشتی مهاجرانی مانند او که از دو سال به این سو در پاکستان هستند، سبب شده است که آنان با مشکلات اقتصادی و روانی دچار شوند.

آقای زازی می‌افزاید: «بیش از دو سال می‌شود که اکثریت هنوز هم منتظر هستند. این مشکلات و وضعیت بد اقتصادی، باعث این شده که پناه‌جویان دچار مشکلات روحی و روانی شوند.»

عبدالبصیر وصال، یکی دیگر از این مهاجران است که در دوران حکومت پیشین در افغانستان دادستان بود و اکنون در پاکستان منتظر رفتن به کشور مقصد است. او که معاون شورای مهاجران افغان در پاکستان نیز است، وضعیت مهاجران را رقت‌بار و توأم با مشکلات روحی و روانی توصیف و تأکید می‌کند که این مشکلات با شدت‌گرفتن روند بازداشت مهاجران از سوی حکومت پاکستان، افزایش یافته‌ است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

به گفته‌ی او، در این اواخر سه مهاجر افغان در پاکستان، به دلیل همین مشکلات خودکشی کرده اند‌. آقای وصال، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «این مهاجرانی است که نانی برای خوردن ندارند، همین حالا نمی‌توانند کرایه‌ی خانه را بپردازند، زندگی طاقت‌فرسا دارند. همین حالت‌ها سبب شده‌ است تا بیش‌تر مهاجران تکلیف روحی و روانی پیدا کنند. همین حالت‌ها باعث شد که سه جوان افغان خودکشی کنند.»

به گفته‌ی معاون شورای مهاجران افغان در پاکستان، آنان برای رسیدگی به این چالش‌ها به سازمان‌های بین‌المللی نیز مراجعه کرده اند؛ اما این چالش‌ها تا کنون حل نشده است. او می‌افزاید: «به مهاجرین بعد از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد هیچ توجه ندارد، به آن‌ها هیچ گونه کمک و هم‌کاری صورت نگرفته است. همین لحظه آنان و اولادهای شان بی‌سرنوشت هستند و اولادهای شان از درس و تحصیل محروم مانده‌ اند.»

این در حالی است که حکومت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران غیرقانونی را از این کشور اخراج می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: