اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌گوید که در دو سال گذشته، ۳۹ کارخانه‌ی تولید دارو و وسایل بهداشتی در افغانستان ایجاد شده یا دوباره فعال شده که با این رقم، شمار مجموعی کارخانه‌های تولیدی فعال در این بخش‌ها به ۹۵ کارخانه می‌رسد.

جاوید هژیر، سخن‌گوی این اداره، به سلام‌وطندار می‌گوید که توانایی تولید کارخانه‌های دارو و وسایل بهداشتی در افغانستان نیز در دو سال گذشته، از  ۲۵۰ قلم به ۶۵۰ قلم افزایش یافته است.

در سوی دیگر، شماری از باشندگان کابل از کیفیت پایین و اثرگذارنبودن داروهای موجود در بازارها، شکایت دارند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

ادیب، بیمارداری در شهر کابل، می‌گوید؛ با این که نزدیک به صد هزار افغانی را برای تهیه‌ی دارو به بیمارش هزینه کرده؛ اما کیفیت پایین این داروها، سبب شده که او بهبود نیابد. او، می‌گوید: «مریض ما تکلیف گرده داره؛ هفت تا هشت سال میشه زیر تداوی است. بی‌کیفیت استند دواها، مؤثر تمام نمیشن. شاید بیش‌تر از یک لک افغانی شده باشه هزینه دوا.»

زینب، دیگر باشنده‌ی کابل، می‌گوید که مادرش به دلیل داشتن بیماری شکر و بیماری قلبی، نزدیک به ده سال می‌شود که زیر درمان قرار دارد؛ اما به دلیل کیفیت پایین داروهایی که از بازار تهیه می‌کند، او هرگز بهبود نیافته است. زینب، می‌افزاید: «مادرم نُه تا ۱۰ سال است، مریضی شکر و قلبی داره. شفاخانه‌ی دولتی یا خصوصی، دوایش هیج اثری نمی‌کنه؛ فقط مریضی‌هایشه زیاد می‌کنه. د هر ماه شفاخانه ببر دوا بگیر، بی‌فایده.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سلیم‌خان فدایی، رییس بازرسی و کنترل اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌گوید که در چهار ماه گذشته، شش لاری داروی بی‌کیفیت را از سراسر کابل گردآوری کرده که تاریخ مصرف بیش‌تر آن گذشته است. به گفته‌ی او، این داروها، از داروخانه‌ها، شرکت‌ها و عمده‌فروشی‌های داخلی گردآوری شده است.

مسئولان اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌گویند که بیش‌تر از ۷۳ راه فرعی در مرزهای افغانستان وجود دارد که مانع اصلی کنترل واردات داروی بی‌کیفیت به کشور است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: