مسئولان در اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، می‌گویند که ۵۶ شرکت تولید دارو در افغانستان فعالیت دارد که با تولید دو هزار و ۱۰۰ قلم دارو، بیش از ۱۰ درصد نیازهای داخلی را تأمین می‌کند. جاوید هژیر، سخن‌گوی این اداره، به سلام‌وطندار می‌گوید که افغانستان در تولید ۱۵ قلم دارو، به خودکفایی رسیده و برای پشتیبانی از تولیدات داخلی، واردکردن آن‌‌ها از کشورهای دیگر منع شده است.

او می‌افزاید: «اقدام ما برای خودکفایی، شامل تولید شش قلم شربت، چهار قلم مرهم، یک قلم تابلیت، یک قلم کپسول و یک قلم پودر، است. داروهایی را که شرکت‌های تولیدی ما می‌سازند، مؤثریت و کیفیت خوبی دارند. متأسفانه، داروهای بی‌کیفیت موجود در بازار، داروهایی اند که در گذشته، به گونه‌ی قاچاق وارد می‌شدند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، اتحادیه‌ی صنعت دارو و محصولات صحی افغانستان، کم‌بود مواد خام و قاچاق دارو را از مشکلات اصلی فراراه رشد صنعت دارو در کشور، می‌داند. سیدنورپادشاه روحانی، عضو رهبری این اتحادیه، می‌گوید که واردکردن بی‌رویه‌ی دارو نیز، سبب شده است که ارزش تولیدات داخلی، کاهش یابد. او می‌افزاید: «هر نوع دارویی که با قاچاق می‌آید، برای ما مردود است. نظر به قوانین بین‌المللی و کشور ما، کیفیت آن را که تعیین کرده است؟ قاچاق دارو، یک ظلم بزرگ به ملت است. مردم ما که نانی برای خوردن ندارند، هر طور که شده، می‌روند دارو ‌می‌خرند.»

مسئولان در اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، با پذیرفتن واردشدن غیرقانونی دارو به کشور، می‌گویند که برای جلوگیری از این روند، برنامه‌هایی را روی دست دارند که کمیته‌ای از سوی شورای اقتصادی ریاست‌الوزرا ایجاد شده و این اداره، در رأس آن است. جاوید هژیر، می‌گوید: «در گذشته‌ها بیش از ۷۵ درصد دارو به گونه‌ی قاچاق وارد شده بود. ما کوشش کردیم که همه مجراهای قاچاق دارو را بسته کنیم. برای امسال، تصمیم داریم در هم‌کاری با بخش‌های دفاعی و امنیتی و کمیته‌ی ایجادشده، جلو این کار را بگیریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، شرافت زمان، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که تلاش‌ها برای رشد صنعت دارو در افغانستان، جریان دارد و این وزارت، به عنوان نهاد مسئول، کار در این بخش را آغاز کرده است. سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌افزاید: «تلاش داریم که در مرکزهای ما از تولیدات داخلی استفاده شود. از شرکت‌های داروسازی می‌خواهیم که داروهای معیاری‌ تولید کنند تا مشکلات مردم حل شود. قرار است مرکز تولید سیرم به کار آغاز کند و تمرکز ما بر این است که چه گونه می‌توانیم در تولید سیرم خودکفا شویم.»

شرکت‌های تولیدی دارو در افغانستان، بیش از ۶۰۰ قلم دارو به شمول تابلیت‌ها، سیرم‌، قطره، انتی‌بیوتیک و شربت تولید می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: