مسئولان اتحادیه‌ی صنعت دارو و محصولات صحی افغانستان، با ابراز نگرانی از واردات بیش از اندازه‌ی داروهای بی‌کیفیت و قاچاقی به افغانستان، سه‌شنبه، ۱۵ حمل، در یک نشست خبری‌ در دفتر این اتحادیه، می‌گویند که همه‌ساله، بیش‌تر از نیاز مردم، دارو و محصولات صحی به گونه‌ی قاچاقی وارد کشور می‌شود.

محمدذکی ذکاوت، مسئول فرهنگی اتحادیه‌ی صنعت دارو و محصولات صحی افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که واردشدن دارو به گونه‌ی قاچاق به کشور، سبب گردش داروی تاریخ‌گذشته در بازار و هدررفتن سرمایه، می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «سالانه به ارزش حدود یک میلیارد دالر، دارو به گونه‌ی رسمی و غیررسمی یا قاچاق، وارد کشور می‌شود که این رقم، بیش‌تر از حد ضرورت مصرف‌کنندگان در داخل کشور، است. صدها تن داروی تاریخ‌گذشته، از طرف اداره‌ی ملی غذا و ادویه، هدر می‌رود که این عمل‌کرد، سرمایه‌ی کشور را متضرر می‌کند.»

آقای ذکاوت، می‌گوید که جلوگیری‌نشدن از واردات قاچاقی دارو به افغانستان، سبب نابودی این صنعت در افغانستان خواهد شد. او تصریح می‌کند: «ما در کشور، ۸۸ فابریکه‌ی تولید دارو و محصولات صحی داریم که از این میان، ۵۶ فابریکه‌ی آن عملاً تولیدات دارد. هرگاه به مشکلات فراراه ناشی از قاچاق دارو از مرزهای مختلف، حمایت و قوانین توجه نشود، آن گاه این سکتور به گونه‌ی کلی نابود می‌شود.»

از سویی هم، سیدنور پاچا، رییس شرکت «سونا فارما» و عضو اتحادیه‌ی صنعت دارو و محصولات صحی افغانستان، می‌گوید که داروها باید طبق قانون و پس از نظارت، وارد کشور شود. او می‌افزاید: «ما باید دارو را بشناسیم و آن را به عنوان یک کالای مصرفی در نظر نگیریم. صادرات و واردات دارو، باید زیر نظر قوانین و اصول جی‌ام‌پی، داریم که سیستم ساخت آن نیز باید نزد ما مشخص باشد و پس از آن اجازه‌ی تولید بدهیم. از فابریکه‌ای که دارو می‌آید، باید در لابراتوارهای ما تجزیه و تعیین شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، فیض‌محمد، رییس صنعت خفیفه‌ی وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که تلاش‌ها برای جلوگیری از واردات قاچاقی دارو به افغانستان، جریان دارد. او می‌افزاید: «خود ما ۱۵ اقلام داریم که ورود دارو را از دیگر کشورها ممنوع کرده‌ایم‌. برای واردنشدن آن چندین جلسه برگزار شده و در آخرین تصمیم، واردات ۱۵ نوع دارو که در داخل تولید می‌شود را ممنوع اعلام کردیم و در نزدیک‌ترین زمان، در تمام بندرها برای وارداتی که داریم، یک مرکز ایجاد می‌شود و تمام واردات باید بررسی شود.»

این در حالی است که شهروندان، همواره از بی‌کیفیت و مؤثرنبودن داروهای موجود در بازارهای افغانستان، شکایت دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: