همه‌روزه در مرکز و ولسوالی‌های هلمند، بازارچه‌هایی برای فروش مواد خوراکی و غیرخوراکی برپا می‌شود و شماری از باشندگان این ولایت، نیازمندی‌های شان را از این بازارچه‌ها تهیه می‌کنند.

محمدخان، یکی از دست‌فروشان در بازارچه‌ای در هلمند، می‌گوید: «از این جا برای فرزندانم پول پیدا می‌کنم. ما از کسب‌وکار خود خیلی خوش‌حالیم. در این جا کسی برای ما مشکل ایجاد نمی‌کند و این کارها، برای ما خیلی خوب است.»

در کنار فروش دیگر کالاها در این بازارچه‌های سرپایی، داروهای بی‌کیفیت نیز به فروش می‌رسد. داروها در این بازارچه‌ها، بدون رعایت دستور نگه‌داری در زیر آفتاب سوزان به حال خود رها شده و آزادانه به فروش می‌رسد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

محمد ابراهیم، باشنده‌ی هلمند، می‌گوید: «دوا نیاز به یک دمای خاص دارد؛ اما این دواها به جای سود به آدم زیان می‌رسانه. مه خودم از همین جا دوا خریدم؛ اما به جای سود، ضرر کردم و مجبور شدم تا به داکتر مراجعه کنم.»

مسئولان محلی هلمند، می‌گویند که در باره‌ی فروش خودسرانه‌ی داروها در این بازارچه‌ها، شکایت‌هایی از سوی باشندگان هلمند به آن‌ها رسیده که به زودی به آن، رسیدگی خواهد شد.

بازارچه‌ای در شهر لشکرگاه، مرکز هلمند

ریاست صحت عامه‌ی هلمند، با تأیید خریدوفروش دارو در بازارچه‌های محلی در هلمند، می‌گوید که فروش داروهای بی‌کیفیت از یک دهه به این سو در این بازارچه‌ها جریان دارد؛ اما اکنون، تا اندازه‌ی زیادی مانع این کار شده ایم.

سعیداحمد سعید، رییس صحت عامه‌ی هلمند، می‌گوید: «این کار ۱۰ تا ۱۵ سال می‌شود که رواج داشته است؛ اما اکنون این مشکل در میله‌جای‌های محلی حل شده است و تنها در جاهایی باقی مانده است که کارمندان ریاست صحت عامه به آنجاها دسترسی نداشته اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، محمدطاهر آبشار، سخن‌گوی شهرداری هلمند، می‌گوید که این اداره در هم‌کاری با ریاست صحت عامه‌ی این ولایت، تلاش‌های مشترکی را برای کنترل کیفیت دارود و موادخوارکی غیرمعیاری شروع کرده است.

آقای آبشار، می‌گوید: «تلاش می کنیم تا در این بخش نظم ایجاد کنیم. مدیریت های تفتیش و تنظیم شهری ما تلاش می کنند تا خلاهای موجود در این زمینه را پر کنند. کنترل مواد خوراکی تاریخ گذشته در همکاری با ریاست صحت عامه انجام می شود و ما در این زمینه اقدام می کنیم.»

افزایش میزان بی‌کاری و فقر، باعث شده که مردم برای تأمین نیازهای ابتدایی شان، به این بازارها رو بیاورند؛ بازارهایی که «مواد ارزان، اما بی‌کیفیت» را در اختیار شان قرار می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: