شماری از باشندگان کابل، می‌گویند که بهای داروهای یک‌سان در داروخانه‌های این شهر، باهم تفاوت بسیاری دارد؛ چیزی که سبب شده است در شماری موارد، بیمارداران از خرید داروی مورد نیاز شان خودداری کنند.

محمدسلام عطایی، باشنده‌ی کابل که عضوی از خانواده‌اش در زایش‌گاه ملالی بستری است، در حالی که در کنار ورودی زایش‌گاه نشسته، می‌گوید که نرخ داروها از یک داروخانه تا داروخانه‌ی دیگر، تفاوت بسیاری دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «یک دارو را از یک داروخانه به قیمت ۱۸۰۰ افغانی گرفتم و در داروخانه‌ی دیگری در نزدیک هتل پروان آمدم، قیمت آن ۱۲۵۰ افغانی شد که تقریباً ۶۰۰ افغانی فرق داشت. حالا زمانی است که مردم نمی‌توانند مصارف خانواده‌ی خود را تکمیل کنند و من هم توان پرداخت مصارف مریضی را ندارم.»

فرید احمدی، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز می‌گوید: «به صورت طبیعی فرق میان داروخانه‌ها برای خرید داروها بسیار است و در نرخ شان چندبرابر تفاوت می‌آید و داروخانه‌ها باید گذاره کنند.»

در همین حال، مسئولان اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، می‌گویند که در طرح تازه‌ای که برای ثابت‌نگه‌داشتن بهای فروش دارو، تهیه شده است، پس از این، شرکت‌ها به درج بهای فروش دارو بر پوشه‌ی آن مکلف اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

جاوید هژیر، سخن‌گوی اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌گوید: «عملی‌کردن طرح ام‌آرپی، حک‌کردن بهای فروش روی محصولات است که باید بالای تمام دارو‌ها درج شود. این کار به گونه‌ی اجبار شده است، هر شرکت باید تمام دارو‎هایی را که وارد می‌کنند، نرخ آن را به روی محصول اضافه کنند تا شهروندان به خوبی از قیمت داروها باخبر باشند.»

بر اساس آمار اداره‌ی غذا و دارو، اکنون چهار‌ هزار داروخانه و ۴۵۰ عمده‌فروشی دارو در کابل فعالیت دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: