شماری از جوانان در کاپیسا، می‌گویند که کم‌بود مکان‌های ورزشی معیاری، بسیاری از جوانان را از ادامه‌ی‌ فعالیت‌های ورزشی بازداشته است. آن‌ها، می‌گویند کم‌بود مکان‌های ورزشی نه تنها فرصت رشد استعدادهای جوانان علاقه‌مند به ورزش را با چالش روبه‌رو کرده است؛ بل بر سلامت و وضیعت ذهنی آن‌ها نیز تأثیر منفی گذاشته است.

محمدظفر ۱۸ساله، یکی از جوانان علاقه‌مند فوتبال در کاپیسا، می‌گوید به میدان‌های ورزشی فوتبال دست‌رسی ندارد. او می‌افزاید: «متأسفانه در بسیاری مناطق کاپیسا به مکان‌های مناسب دست‌رسی کافی نداریم از جمله نبود میدان‌های معیاری که باعث شده بسیاری از جوانان و نوجوانان نتوانند به شکل درست ورزش کنند.»

همین‌ گونه، احمدفرشاد ۲۴ساله، جوان دیگری در کاپیسا که به فوتبال علاقه دارد، می‌گوید که نبود امکانات ورزشی باعث شده، جوانان ورزش را ترک کرده وبه فعالیت‌های دیگری رو بیاورند. این باشنده‌ی کاپیسا، می‌افزاید: «در بخش ورزش ما با مشکل زیادی روبه‌رو استیم؛ در بخش کرکت، فوتبال یا والیبال و سایر ورزش‌ها، امکانات وجود ندارد؛ نبود فضای مناسب ورزشی می‌تواند تأثیر منفی بر روحیه‌ی جوانان بگذارد و باعث روآوردن بیش از حد آن‌ها به شبکه‌های اجتماعی و حتا اعتیاد شود.»

عبدالرحیم فضلی، از باشندگان ولسوالی نجراب کاپیسا که ۱۴سال می‌شود فوتبال بازی می‌کند، می‌گوید که نبود فضاهای مناسب ورزشی روند رشد استعدادهای جوانان را متأثر می‌کند. «وجود میدان‌ها و امکانات در رشد و پیش‌رفت ورزش و تشویق جوانان همیشه رول خود را داشته است؛ اگر ما یک میدان ورزشی با امکانات و مربی خوب داشته باشیم، می‌توانیم تمرین کنیم و سویه‌ی ورزشی خود را بالا ببریم.»

همین‌ گونه، خالد حیدری، ورزش‌کار دیگر که ۱۴ الی ۱۵ سال از فعالیتش در رشته‌ی فوتبال می‌گذرد، می‌گوید: «کم‌بود امکانات باعث شده که تمرین‌های ما به شکل حرفه‌ای و درست پیش نرود. وقتی امکانات کافی نباشد بازی‌کنان نمی‌توانند تمرین‌های خود را به شکل منظم و حرفه‌ای انجام دهند و سطح پیش‌رفت پایین می‌آید. به دلیل کم‌بود امکانات حتا بعضی وقت‌ها بازی‌های ما لغو شده است.»

در سوی دیگر، عبدالرشید، باشنده‌ی ولسوالی حصه‌ی دوم کوهستان کاپیسا، بر این باور است که ایجاد مکان‌های ورزشی زمینه‌ی رشد سالم و دوری از آسیب‌های اجتماعی را برای افراد به ویژه جوانان فراهم می‌کند. «جوانان ما امروز در زمین‌های خاکی ورزش می‌کنند که هم باعث مبتلاشدن آن‌ها به بیماری می‌شود و هم‌چنین احتمال آسیب‌پذیری فیزیکی شان خیلی بالاست؛ به ‌خصوص وقتی در یک زمین غیرمعیاری تمرین می‌کنند.»

با این حال، مسئولان در شهرداری کاپیسا، از برنامه‌های ‌شان برای حمایت از جوانان ورزش‌کار با ایجاد مکان‌های ورزشی سخن می‌گویند. محمدیاسر یوسفزی، سخن‌گوی شهرداری کاپیسا، می‌گوید: «شهرداری محمودراقی در راستای توسعه و تقویت بخش ورزش برنامه‌های مشخصی را روی دست دارد؛ اکنون از دو تیم ورزشی: تیم کرکت و تیم ورزش‌های رزمی حمایت می‌شود. در راستای تقویت ورزش و به ‌منظور رشد ورزش‌کاران در بخش برگزاری مسابقه‌ها نیز حمایت مالی صورت می‌گیرد.»

به گفته‌ی سخن‌گوی شهرداری کاپیسا، شهر محمودراقی یک جمنازیوم منظم و معیاری دارد که تیم‌های ورزشی مسابقه‌های خود را در آن برگزار می‌کنند و تلاش‌ها ادامه دارد تا با فراهم‌سازی امکانات بیش‌تر ورزشی، جوانان ورزش‌کار بیش‌تر تشویق شوند و به مشکلات ‌شان رسیدگی صورت گیرد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: