مسئولان وزارت معادن و پترولیم، امروز (یک‌شنبه، ۱۳ حمل) در نشستی که برای ارائه‌ی گزارش کاری سال ۱۴۰۱ این وزارت، در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت در کابل برگزار کرده بودند، می‌گویند که وزارت معادن و پترولیم در سال گذشته‌ی خورشیدی، ۱۷ میلیارد و ۴۸۷ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۵۰ افغانی درآمد داشته است.

بر اساس آمار وزارت معادن و پترولیم، درآمد این وزارت در سال گذشته در مقایسه با ۱۴۰۰ خورشیدی، ۵۸۳ درصد افزایش داشته است. ضیاءالرحمان آریوبی، معین پالیسی و پلان وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید: «به دلیل مدیریت خوب، وزارت معادن و پترولیم در سال گذشته نزدیک به ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون افغانی عاید، به گونه‌ی شفاف از راه سیستم بانکی جمع‌آوری کرده است.»

طبق معلومات وزارت معادن و پترولیم، در سال گذشته‌ به گونه‌ی مجموعی، کار استخراج بیش از ۷۰ معدن کوچک در سراسر کشور از طریق داوطلبی به قرارداد سپرده شده‌ است و همین گونه، کار استخراج معدن‌های بزرگ مانند معدن‌های زغال‌سنگ در سمنگان، سرپل و بغلان و معدن‌های دیگر مانند معدن‌های نفت، مس، سمنت وغیره ادامه دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از این میان، استخراج زغال‌سنگ، مهم‌ترین سهم را در افزایش درآمد وزارت معادن و پترولیم در سال گذشته داشته است که به شکل بی‌پیشینه‌ای استخراج و به بیرون از کشور صادر شد.

استخراج بی‌رویه‌ی زغال‌سنگ، نگرانی‌ها از افزایش ضایعات آن را نیز بالا برده است. مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، با تأیید وجود ضایعات به سلام‌وطندار، میزان آن را مشخص نمی‌کنند.

محمدرسول عقاب، رییس عواید وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید: «حتماً ضایعاتی هم وجود داشت؛ اما در پالیسی سال پیش رو در این باره طرزالعمل‌ها تهیه و برخی شرایط وضع می‌شود تا از ضایعات جلوگیری شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

از سویی هم، مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، از تعهد این وزارت مبنی بر جلوگیری از قاچاق و استخراج غیرقانونی معدن‌های افغانستان، اطمینان می‌دهند. همایون افغان، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید: «برای این که از استخراج غیرقانونی معدن‌ها جلوگیری شود، در چوکات وزارت معادن و پترولیم ریاستی به نام کمیته‌ی حفاظت از معادن ایجاد شده‌ است تا معدن‌ها به گونه‌ی خوب حفاظت شود.»

این در حالی است که افغانستان، به لحاظ منابع معدنی، از غنی‌ترین کشورها در منطقه گفته می‌شود؛ اما به دلیل جنگ‌های درازمدت و شکل‌نگرفتن حکومت مقتدر و بادوام، این معدن‌ها هیچ گاه به شکل معیاری و گسترده استخراج نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: